-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » UÇAK MAKETLERİNİN YAPILIŞI

ads
ads
               Bir nesnenin belli oranlarda küçültülmesiyle elde edilen yeni ürüne maket denmektedir.  Maket yapımın da karton, kâğıt kontraplak ve balsa gibi malzemeler kullanılarak yapılabilmektedir.  Yapmak istediğimiz maketin fotoğrafını bilgisayardan çıktısı alarak yararlanabiliriz. Uçak maketleri, gemi maketleri, araba maketleri ve daha pek çok ürünün maketini yapmak mümkündür. Yapılan maketler sabittir, hareket etmez, ses çıkarmaz. Farklı bir hobi kaynağıdır. Çocuklar için de zararsız bir oyuncak olan maketler ilgilerini oldukça çekmiştir. Kartondan olduğu için oynanırken hasar görmemesi ve yıpranmamasına dikkat etmek gerekir.

UÇAK MAKETLERİNİN YAPILIŞI


                 Uçak maketleri yapma hem pek çok kişiye hobi kaynağı hem de çocuklara oyuncak haline gelmiştir. Uçağın burun kısmı kâğıt bardaktan ya da köşeli pipetlerden yapılabilmektedir. Pipetleri takmak için altı tane delik açılması gerekmektedir. Küçük ve ondan biraz büyük karton kesilerek birbirine geçirilerek yapıştırılır. Karton silindir rulonun ortası falçatayla delinerek pilot kabini bile oluşturulabilir. 4 adet kolonun çevresine mavi bantlar yapıştırarak bardağı da uçağın burnuna takma işlemiyle oluşturduğumuz uçak maketimizi tamamlamış bulunmaktayız. Uçak maketlerinin bazı yerleri istenilen şekilde boyamak mümkündür. Çok zevkli olan bu hobi kişilere uğraş ve zevk alan bir durum yaratmıştır.   

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.