Bunun yanı sıra cahiliye döneminde de buna benzer bir kumar oynama şekli vardı.
Kumar oynayanların on bir tane okları vardı.
1. Fesben üzerine bir işaret.
2. Tev`em üzerine iki işaret,
3. Rakib üzerine üç işaret,
4. Hils üzerine dört işaret,
5. Nafis üzerine beş işaret,
6. Müsbil üzerine altı işaret
7. Mu`alla üzerine yedi işaret .
Buradaki işaretler parayı simgeliyordu. diğer 4 işaretin üzerinde ise ok bulunmamaktaydı
o işaretler ise "musaddar, muzaaf, menih ve sefih"`tir.
Cahiliye dönemine ait bu oyunu oynayanlar boş ve içi gözükmeyen bir keseye koyarak hepsini karıştırılardı. Ve içlerinden birer ok çekilir ve ok üzerindeki simgeye göre kendine para alır veya kaybederdi.
Buradan da anlaşıldığı gibi kumar oynamak insana bağımlılık yapar. Birçok kumar bağımlısı var ve kazandıkça daha çok kazanmak için oynar, kaybettiğinde kaybettiğini almak için çaba gösterir bazen kazanır ama genel olarak kumarbazların hiç biri zengin değildir 3-5 kuruş parayı bulamayacak dereceye gelen kişilerdir. Her zaman kumarı oynayan değil oynatan kazandığını unutmayın.
Bir önceki İslami yazımız >> Öfke ve Haset
ads
Asıl düşündürücü olanda haram ve günah olduğunu bile bile oynamamız değil mi?
YanıtlaSilALLAH sonumuzu hayır eylesin inşallah.
Aslında daha kötü olan bu gibi oyunları kişiler haramdan saymamaları bazen insanlar haramı bilerek günah işleyebilir ama haramı haram olarak görmemek insana çok kötü sonuçlar getirebilir.
Sil