-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Dekoratif Objeler

ads
ads
Dekoratif eşyalar kadın erkek herkesin oldukça fazla ilgisini çekmektedir. Yaşanılan yeri güzelleştiren ve istediğiniz tarzda bir hava katmanızı sağlayan dekoratif obje seçimi herkesin tarzına göre farklılık gösterir. Son dönemlerde en çok rağbet gören dekoratif objeler arasında kanvas tablolar da yer almaktadır.
Dekoratif Objeler


Kanvas tabloları diğerlerinden ayıran özellik; İtalyan şase diye adlandırılan 3 cm kalınlığında ve 4 cm genişliğinde kuru ve fırınlanmış ahşap kullanılan çerçeveye gerilerek üretilmesidir. Bu şekilde tablolanan resim çerçevenin tüm kenarlarını kaplar ve tablonun her kenarından bakıldığında tablo deseni görülebilmektedir. Çerçevenin kalınlığı olan 3 cm’lik bir mesafede duvardan ayrı olması ise tabloya ayrı bir hava katmaktadır.

Kanvas Tablo; son teknoloji dijital makinelerde baskı malzemesi olan tuval bezi amaçlı kanvas kumaşa baskı yapılır. Baskı esnasında solvent içermeyen su bazlı boyalar kullanılmaktadır. Solvent; ağır kokuya sahip, içinde yanıcı özellik olan kimyasal boya olduğu için tabloda kullanılmaması iyi bir özelliktir.

Dijital olarak basılan tablolar, ardından ahşap şaseye el ile gerilmektedir. Tabloda dalgalanma oluşmaması için çok sağlam gerilmesi gerekmektedir. Tabloyu dış etkenlerden korumak, renklerin uzun süre canlı kalması, solmaması amacıyla tablonun üzeri daha sonra mat saten vernikle kaplanır. Bu şekilde tablonun temizliği de daha kolay olur.

Kanvas tablo, kumaşının doğal dokulu ve mat olması gibi özelliklerinden dolayı hem orijinal tablo gibi görünür, hem de kumaş ışığı emerek ışık kaynaklı yansımayı engelleyerek tablolarda parlama olmaması sağlanmaktadır. Tablolarda kullanılan kanvas kumaşı oldukça önemlidir. Kumaşın içeriğinde pamuk ya da kotondan çok pvc naylon bulunması halinde, hem kumaşın doğal dokusu daha ince olmakta ve daha da kötüsü tablo asıldığı zaman ışığı emmemekte ve yansıma yapmaktadır. Bu şekilde tablonun en önemli özelliği kaybolduğundan kumaşın pamuklu olması çok önemlidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.