-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Dil Bilmek

ads
ads
Dil Bilmek
Peynirin kokusunu alan fare, daha işini bitiremeden gelen kedinin sesini duyunca koşar. Kedi, farenin girdiği deliğin başını beklemeye başlar. Fakat, kedinin mırıltamalarını duyan fare bir türlü dışarı çıkmamaktadır. 

Üç gün bekleyen kedi sonunda köpek taklidi yapar ve delikten çıkan fareyi yakalar. Gururla yavrusuna döner ve:

- Görüyor musun, der, iki dil bilmenin faydasını..

İnsan karşısındakinin dediğini anlamayınca dili lal, kulağı duvar kesilir. Yabancı dil, günümüz dünyasında önemli bir ihtiyaçtır. Ondan daha elzem ihtiyaç ise, kalplerin dilini bilmek, insanlara anlayacağı dille konuşup yüreklerin paslı kilitlerini açmaktır. 



Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.