-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz

ads
ads
Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz
Gereksinmelerimiz; başkalarının yardımıyla tam olarak karşılanmaz. Karşılanacağı zaman da gelmez.

İnsanlarla yardım içinde bulunmak, aslında kişiler arasında gerekli olan bir durumdur. Her an, her istediğimiz, elimizde olmayabilir. Gidip herhangi bir yakınınızdan veya komşunuzdan alır, işlerimizi kolayca görebiliriz. Biz de, aynı yardımı başkalarına yaparız.

Toplumumuzda kişilerin yardımlaşması gibi, insanlar, gelişmektedir. Örneğin, devletler de kendi aralarında yardımlaşırlar. Büyük ve gelişmiş devletlerden, küçük devletler yardım isterler. Onlar da, borç olarak para, ya da iş hayatı için çeşitli malzemeler verirler. Ancak zamanı geldiğinde alınan bu borçlar ödenir.

Yardımseverlik çok iyidir. Bir gün yardım kesilebilir bundan dolayı geleceğimiz, geçimimizi buna benzer durumlara kendimizi bağlamamak gerekir. Her an bu yardımların geleceğini düşünmek insanı yokluğa itebilir. Ansızın yardımlar kesilebilir ve hiçbir şeysiz kalınabilir.

Aç olduğunuz  zaman başka birinden gelecek yardımı beklemek yanlış bir davranıştır. Gelen gıda her zaman fayda vermeyebilir. Eğer faydası olsa bile tam ihtiyacınız olduğu zamanlarda bulamazsınız. En güzel olan kişilerin kendi kazançlarına güvenmesidir. Başkalarından her zaman yardım gelmeyecekmiş gibi veya bir daha kimsenin yardım etmeyeceğini düşünerek hayata devam edilmesi gerekir. Aksi durumda ortalıkta kalınabilir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.