-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Şaşırtıcı Yanılsamalar

ads
ads
Aşağıda bulunan görsellere dikkatlice baktığınızda yanılsamaların olduğunu göreceksiniz. İlginç ve şaşırtıcı 21 yanılsamaları tek tek inceleyelim:


1. Aşağıdaki fotoğrafa baktığınızda trenin ileri gittiğini göreceksiniz. Bir süre gözünüzü ayırmadan bakın ve sonra gözlerinizi bir kaç kere kırpın trenin başka yöne doğru gittiğini göreceksiniz. 

1

2. Aşağıdaki resme şaşı baktığınız zaman bir insan göreceksiniz.

2

3.  On saniye boyunca resimdeki kadının burnuna odaklanın ve sonra yüzünün renklendiğini göreceksiniz.

3

4.  Bu arabalar farklı büyüklükte gözüküyor ancak hepsi aynı boyutlarda

4

5.  Bir çok renkli nokta hareket halinde ilk baktığınızda noktaların renk değiştirdiğini ve döndüğünü görüyorsunuz değil mi? herhangi bir noktaya odaklandığınızda ise noktaların dönmediğini ve renklerinin aynı olduğunu göreceksiniz.

5

6.  Ortadaki + işaretine  odaklandığınızda noktaların yeşil  renk olduğunu, noktalara odaklandığınızda ise kaybolup gittiklerini göreceksiniz.

6

7.  Paris'te bulunan bu park 3 boyutlu olarak inşa edilmiş.  Bir dünya gibi görünmektedir. Aslında bu bir yanılsamadır.  Park tamamen düzdür.

8

*********

7

8. Hangi turuncu daire daha büyük sizce?

Buna karar vermek ilk bakışta zor ama ölçüm yapıldığı zaman ikisininde aynı büyüklükte olduğu ortaya çıkıyor. 

8

9.  Ortadaki sarı noktaya 10- 15 saniye odaklanın ve ekrana kafanızı yaklaştırın dairenin hareket ettiğini göreceksiniz.

9

10.  '30 - 35' saniye boyunca gözünüzü ayırmadan aşağıdaki girdaba bakın hemen sonrasında aşağıdaki Inception filminden bir sahne olan resmi göreceksiniz.  Resme bakın ve tıpkı filmdeki gibi hareket ettiklerini göreceksiniz.

10

10

11. Kameranın çekim açısından kaynaklanan şaşırtıcı bir yanılsama

11

12.  Mavi ve sarı blokların birinin diğerinden önce hareket ettiği görünüyor ancak siyah engeller kaldırıldığı zaman birbirine aynı oranda paralel hareket ettiği görülecektir.

12

13.  Ekrana doğru kafanızı yaklaştırıp uzaklaştırın, Işığın çoğalıp azaldığını ve görüntünün değiştiğini göreceksiniz.

13

14.  Ne tarafa giderseniz gidin dinozorların gözleri sizleri takip ediyor olacak

14

15. Aşağıdaki geometrik şekillere baktığınızda her birinin döndüğünü görüyorsunuz değil mi?  Aslında hiç biri dönmüyor bunu anlamak için sadece bir şekile odaklanın ve farkı göreceksiniz.

15

16.  Aşağıdaki resimde aynı teknikle tasarlanmış bir görseldir. Aynı şekilde baktığınızda değişimleri göreceksiniz.

16

17.  Bu dansçılar hangi yöne doğru dönüyor?  Buradaki en önemli bakış sağ ve soldaki dansçılara bakmak. sağ veya soldaki dansçılara baktığınızda ortadaki dansçının dönüş yönü değişmektedir.

17

18.  İlginç bir  3 D tasarım

18

18

19. Ortada yanı sönen noktaya odaklanın kısa bir zaman içinde diğer noktaların kaybolduğunu göreceksiniz.

19

20.  Bu çizgilere baktığınızda karışık ve eğimli olarak gözükmektedir. Ortalama 30 - 40 saniye baktıktan sonra çizgilerin birbirlerine paralel olduğunu göreceksiniz.

20



21. Bu göl çok berrak ve dibi görünüyor ilk bakışta çok derin olmadığı hissine kapılabilirsiniz ancak suyun dibi  112 metre derinliğe sahip bir görüntü.

21


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.