-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Musibete Davetiye

ads
ads
Musibete Davetiye
Bir kafir alay etmek maksadı ile Efendimiz'den bahsediyor, ağzını eğerek konuşuyordu. Adamın ağzı çarpıldı ve öylece kaldı. Pişman oldu, Allah (c.c.) Resulüne (s.a.v.) geldi:

- Ey Muhammed, dedi, Sen Allah'ın Resulüsün. Ben hatalıyım, cahilliğimden mübarek isminle alay ettim, beni bağışla.

Adam şaşkınlığının cezasını görmüştü.

Hz. Mevlana, "Allah bir kişiyi şaşırtırsa, o kişi salihler aleyhinde konuşmaya meyleder. Birini sever, onun ayıbını örtmek isterse, ona insanların ayıbını örttürür" diyor. Salihler aleyhinde konuşanların, burada ve ötede  ayıpları ortaya çıkacak, yüzlerine vurulacaktır. 

Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.