-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sabah Namazının Güneş Doğmadan Kılınmasının Nedeni

ads
ads
Sabah Namazının Güneş Doğmadan Kılınmasının Nedeni
İslam'ın 5 şartından biri olan Namaz Allah'ın insanlara her gün 5 vakit olarak kılınmasını emrettiği farz ibadettir. Ve sabah namazı gün başlamadan yani güneş doğmadan kılınır. 

Sabah namazının neden güneş doğmadan kılındığını  hiç merak ettiniz mi? Birçoğumuz merak etmemiş ve araştırmamış olabiliriz. Biz burada kısaca neden güneş doğmadan önce  Allah (c.c.) bu namazı kılmamızı emrettiğini açıklayalım:

Mevlana Hazretleri nedenini şu şekilde açıklıyor.  Allah'ın insanlara verdiği değerden dolayı ve bunu daha açık anlatarak: "Ey Müslüman! güneş doğmadan, güneş uyanmadan, güneşin ışıkları dünyaya yayılmadan, eşya, tabiat ve madde meydana gelmeden evvela sen benim huzuruma gel. Benim sevdiğim sensin. Eşyayı senin için yarattım. Güneşi senin için yarattım."

Buradan anlaşılıyor ki Allah bizleri çok sevdiği için ve bizlerin emrine güneş, ayı vermiştir ve o kadar değerli olduğumuz gibi ibadet etmediğimiz zaman kendimize değer vermemiş oluruz. 

Allah (c.c.) değer verip huzuruna çağırıyor ve çoğumuz ibadetlerimizde aksaklık ve devamsızlık yapabiliyoruz. Bir vali size haber gönderse ben onu çok seviyorum gelsin görüşelim derse, sevinmez misiniz? yahut gitmez misin? Allah (c.c.) bizleri günde  5 kere huzuruna çağırıyor ve Hz. Muhammed (s.a.v.)'e  emir veriyor, sana iman eden  Müslümanlara söyle günde 5 defa huzuruma gelsinler,  "Zâtıma yemin ediyorum seviyorum onları" diyor.

Kaynak:  Timurtaş Hoca

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.