-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » MELEN RAFTİNG

ads
ads
Çağımız insanı macera ve heyecan verici aktiviteler peşindedir. Rafting bize bu heyecanı yaşatacak adrenalini damarlarımızda hissettirecek bir spordur. Rafting sporu hem heyecanlı hem adrenalini yüksek aynı zamanda biraz da riskli bir spordur. Rafting'de asıl olan içinde bulunduğunuz botu devrilmeden; kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kişilik takımlar halinde yapılıyor ve başarılı olabilmek için gerçekten bir takım olabilmek gerekiyor. Raftı devirmeden macerayı bitirmek için bütün takımın birbiriyle ahenkli kürek sallaması gerekiyor. Rafting bir su sporudur. Bu sporu yapabileceğimiz ülkemizde bir çok nehir vardır ve bunlardan birisi de Melen çayıdır. Rafting sporunu en güvenli şekilde Melen rafting tesislerinde yapabilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

MELEN RAFTİNG


Birçok dereceden oluşan rafting sporunun ilk aşamaları oldukça risksiz ve sakin bir şekilde yapıldığı için yüzme bilgisine ihtiyaç duyulmamaktadır ancak ileriki safhalarda kesinlikle yüzme bilmeniz gerekmektedir. Doğru sularda yapıldığı sürece her yaştan her insanın yapabileceği bir spordur. Bu doğru sulardan en önemlisi Melen çayı rafting tesisleridir. Koordinasyon, tecrübe veya kuvvetli bir fiziki aktivite gerektirmemektedir. Sadece can yeleği, kask, ayakkabı, kurtarma ipi ve flip rop (devrilen botu çevirmek için kullanılan ip) gereklidir. Rafting yapabilmek için mutlaka bunların bulunması gerekmektedir.

İş hayatındaki çalışmalardan sıkılan çalışanlar için, derslerinden bunalan öğrenciler için, ailesiyle arkadaşlarıyla keyifli dakikalar geçirmek isteyenler için ideal ortamda ideal spordur rafting. Bu ideal ortamı da Melen çayında bulabilirsiniz. Başlangıçta her nehirde rafting yapma şansına sahip değilsiniz, çünkü nehirlerin zorluk dereceleri bulunuyor. Sert akan nehirlerde rafting yapmak ancak tecrübelilerin hatta uzmanların işidir. Ancak akıntının az olduğu yerler yeni başlayanlar için uygun yer olabilir. Çok büyük çaba harcanmasına gerek kalmadan bu sporu yapabilirsiniz. Grupla takım halinde, doğru kürek çekilebildiği zaman hiçbir sıkıntı doğmamaktadır. Aksi halde botun dengesi bozularak devrilebiliyor. Raftingin altı derecesi olduğunu söylemiştik. Her bir derece için uygun yer Düzce’nin Melen çayıdır. Doğa harikası olan ve her geçen yıl gittikçe gelişen üzerine projeler yapılan Melen çayında bu sporu yapmak size adrenalin dolu unutulmaz keyifli dakikalar yaşatacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.