-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Körle Yatan Şaşı Kalkar.

ads
ads
Körle Yatan Şaşı Kalkar.
Her birimiz arkadaşlık ve dostluk edeceğimiz insanları çok iyi seçmeliyiz. Çünkü bazı hastalıklar nasıl insandan insana bulabiliyorsa, kötü huy, kötü alışkanlık da insanda insana bulaşabilmektedir. 

Bundan dolayı kötü bir insanla  arkadaşlık veya dostluk ediyorsak, hemen olmasa bile zamanla  onun huylarını kapabiliriz. Bu ata sözü aynı bu şekilde bu gerçeğe parmak basıyor. 

Örnek verecek olursak; Derslerine  hiç çalışmayan bir öğrenci ile arkadaşlık ettiğimizi var sayalım. O kişinin bu tembelliği zamanla bize de bulaşacak. Biz düzenli ders çalışan biri olsak bile arkadaşımız tembel ve çalışmayan biri olduğu için zamanla onun huyunu kapacağız.  Bunun tam tersi neden olmuyor derseniz insanlar genel olarak, rahatı, ve iyi olmayanı seçer. Çünkü nefsi daima kötü şeyleri istediği için insanlar genel olarak kötü arkadaşın huyunu kapmaktadır. Kötü arkadaş ise iyi insanın huyunu kapamıyor buna nefis izin vermiyor. Bazı istisnai durumlar hariçtir. 

Buna benzer bazı atasözlerimizde var. "Kır atın yanında bulunan ya huyundan, ya suyundan", isin yanına varan işlenir," "İtle yatan bitle kalkar" vb. gibi.  birçok atasözü bulunmaktadır. 

Sonuç olarak  buradan çıkarmamız gereken ders şu olmaktadır: Kişilerin birbirleriyle bağlantı kurması önemlidir.  Bundan dolayı kötü bağlantılar ve kaynaklardan uzak durmak bize fayda sağlayacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

14 yorum:

  1. Size aynen katılıyorum, insan doğası gereği illegal olan, kötü olan şeyleri yapmaya yatkın bir varlıktır insanların çocukluk döneminde anne ve babası tarafından iyi eğitilmesi bu noktada en önemli husus diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu atasözünü çok yanlış anlamışım ya :)

    YanıtlaSil
  3. bence insanlar baskın olanı secer sectiğin iyiyse sende iyi olursun mishal sençalışkan bir arkadaş gurubundaysan notların ortalamanın üzerinde olur.

    YanıtlaSil
  4. İtle yatan bitle kalkar atasözünü çok sevdim.

    YanıtlaSil
  5. atalarımızın dedikleri ile geleceğe daha başarılı ilerleriz

    YanıtlaSil
  6. Çok yerinde bir atasözü teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. yazılanlara kısmen katılıyorum ama herinsan için aynı şeyi düşünemeyiz birazda karakterle alakalı

    YanıtlaSil
  8. Böyle olduğunu bilmiyordum küçüklükten yanlış öğrenmişim resmen :D

    YanıtlaSil
  9. Yazıdaki görsel çok hoş :)

    YanıtlaSil
  10. bahadır ateş12 Eylül 2015 18:10

    isken palanın bu konuları açıklayan bir kitabı var ilgilenenlere tavsiye edrim...

    YanıtlaSil
  11. Hayatın gerçeklerini en iyi şekilde anlatan sözdür bence, böyle güzelde bir açıklama ile çok da iyi imlediniz kafamıza

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, aslında bir insanın çevresindeki arkadaşlarına bile bakarak kendisini tanıyabiliriz

    YanıtlaSil
  13. Kötü şey ve kişilerden uzak durmamazı belirten güzel bir yazı.

    YanıtlaSil
  14. elbette körle yatan şaşı kalkar çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.