-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Paratoner Bakım ve Onarım Hizmetleri

ads
ads
İlk olarak paratonerin ne olduğunu anlatacak olursak; bulutlar belli sürelerde birbirleri ile etkileşime girerler ve elektrikle yüklenirler. Bu yüklenmeler aşırı olduğunda elektrik yüklü bulutlar ile toprak arasında zıt kutuplaşma olur. Bu kutuplaşma sonucunda da + ve – yüklü bulutlar oluşur. Kutuplaşma da zaman içerisinde birbirleri arasında akım geçirmeye başlar. Bu duruma da şimşek denir. Bulut ve toprak arasındaki hava giderek delinmeye başlar ve akım darbesiyle yarılır. İşte bu durumda da yıldırım oluşur. Oluşan yıldırımdan elektrik tesisatlarını, binalarımızı, işletmemizi ve canımızı korumak içinde paratonerlere ihtiyaç duyarız. Çünkü paratonerler yıldırımı kendine çekerek topraklama ile etkisiz hale getirir.

Paratonerler, yıldırıma karşı korunma açısından oldukça büyük öneme sahip olan güvenlik araçlarıdır. Zira yıldırım çarpması sebebiyle yaşamını yitiren birçok kişi vardır. Sadece can değil, aynı zamanda mal kaybına da neden olan yıldırımları kaliteli paratonerler ile engelleyebilirsiniz. Bu açıdan duruma baktığınızda da merdiven altı tezgâhlarda satılan paratonerler ciddi anlamda sorunlara neden olacaktır. Çünkü bu paratonerlerde paslanmak çelik ya da demir kullanılmaktadır. Bu malzemeler paratonerleri pasif hale getirmektedir. Yani içyapıları herhangi bir şekilde yıldırımı kendi üzerine çekemez. Dolayısı ile bir etki yaratmaz. Bu anlamda kaliteli paratonerler genel olarak Fransız ürünüdür. Bu paratonerler yüksek gerilimli laboratuvar deneyleri sonucunda elde edilir ve çok iyi sonuçlar çıkartır.

Paratonerlerin fiyatlandırması da buna göre değişmektedir. 350 TL gibi küçük fiyatlara da paratoner bulabilirsiniz, fakat yeterince güvenli olmaz. En kaliteli paratonerler genelde 1000 Euro tutarındadır. Ayrıca bu paratonerlerde gerekli ölçümlerde yapılmıştır. Yani hiçbir riski yoktur. Paratoner ölçümü ile gerekli olan tespitler yapılarak en güvenli ürünler verilmiştir.

Paratoner Bakım ve Onarım Hizmetleri


Paratonerlerde Fara-day kafesi sistemi kullanılmaktadır. Zaten yönetmeliklerde de bu güvenlik bakımı önerilmektedir.  Paratonerlerin bayındırlık şartnamelerine göre kesinlikle her ithalatçıda olması gerekmektedir. Buna göre bakanlık gerekli teknik incelemeyi yaparak gerekli paratonerlerin yerleştirilmesi konusunda talimat vermektedir. Buna göre de işletme sahibi paratoner ya da fara-day kafesini ilgili yere yerleştirmektedir.

İşletmelere göz attığınızda farklı tarzda birçok paratoner görebilirsiniz. Bunlar arasında aktif, pasif ve radyoaktif paratonerler bulunmaktadır. Bu paratoner çeşitlerinin hepsi birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Özellikle radyoaktif olanları Türkiye Atom Enerji kurumunca da desteklenmektedir. Zaten bu konuda da en kaliteli hizmeti firmamız vermektedir. Bizden alacağınız hizmet sayesinde bu işlemlerin hepsini biz halletmekle beraber size hiçbir zorlukta çıkarmamaktayız. Böylelikle işlerinizi çok daha kolay bir şekilde yoluna koyabilirsiniz.



Paratoner bakımı ve onarımı konusunda hizmet veren firmamız, size en uygun fiyatları ve seçenekleri sunacaktır. Bu sayede ihtiyacınız olana çok daha kolay ulaşarak istediğiniz gibi işletmenizi güven altına alabileceksiniz. Bu tür konularda firmamızdan istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz. Ayrıca gerekli ölçümleri de yaptırabilirsiniz. Yaptırdığınız bakım ve ölçümlere göre de detaylı paratoner raporu alabilirsiniz. Böylece yapmanız gerekenleri bilip, buna uygun davranabilirsiniz.

Paratoner raporu alabilmek için kesinlikle elektrik mühendisine ihtiyaç vardır. Rapor ekinde kesinlikle mühendisin evrakları olmalıdır. Aksi takdirde yapılan ölçümler doğru sonuçlar vermeyebilir ve size ciddi anlamda zararı dokunabilir. Bu sebepten dolayı da kaliteli bir firmayla çalışmak işleri garanti altına alacaktır.


Firmamız ayrıca uygun fiyat seçenekleri de size yardımcı olacak ve istediğiniz tarzda olan paratonerleri çok daha ucuza almanızı sağlayacaktır. Bizimle iletişime geçerek verdiğimiz kaliteli ve güvenilir hizmet hakkında daha fazla bilgi almanızda mümkündür. Bu anlamda müşteri temsilcilerimiz size günün her saatinde gerekli olan bilgileri verecektir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.