-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » UPS Nedir ve Ne İşe Yarar?

ads
ads
İngilizcede ‘’Uninterruptible Power Supply’‘nin kısaltması olan UPS, Türkçede ‘’Kesintisiz Güç Kaynağı’’ anlamına gelmektedir. Elektrik ile çalışan cihazların bağlı olduğu şebekelerde meydana gelen olası problemler, elektrik kesintileri ve bunun gibi durumlarda UPS devreye girer ve meydana gelen sorunların önüne geçer. Örneğin bilgisayarınız üzerinden çok önemli bir indirme yapıyorsunuz ve indirme işlemi tam bitmek üzereyken elektrikler kesildi. Bu durumda UPS devreye girer ve elektrik kesintisinin önüne geçer ve bilgisayarınız kapanmadığı için indirme işleminiz devam eder.

UPS Nedir ve Ne İşe Yarar?


 UPS’ler ‘’Statik UPS’’ ve ‘’Dinamik UPS’’ olmak üzere 2’ye ayrılır. Statik UPS’ler ise kendi arasında ‘’Online UPS’’,’’Line Interactive UPS’’ ve Off Line UPS’’ olmak üzere 3’e ayrılır. Eğer siz de sürekli elektrik gerektiren bir iş ile uğraşıyorsanız UPS kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Statik UPS’ ler içerisindeki en iyi seçim Online UPS’ lerdir. Fakat en iyi olmalarının yanı sıra fiyatı en yüksek olanlar da Online UPS’ lerdir. Fakat ev gibi elektriksel risk olasılığı az olan yerlerde kullanacaksanız maliyeti düşük olan Line Interactive UPS’ leri de tercih edebilirsiniz.
 Eğer siz de UPS satın almak ya da UPS’ler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Upset.com’ u ziyaret edebilirsiniz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.