-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bunu Biliyor muydunuz?

ads
ads
Bunu Biliyor muydunuz?

Cahit Zarifoğlu

Son zamanlarda "Yedi Güzel Adam"'dan biri olarak bilinen Cahit Zarifoğlu da aslında iyi bir gazete yazarıdır. Onu sevenler daha çok şiirleriyle tanımış olsa da, gençliğe şuur kazandıran önemli köşe yazıları ve Müslüman dünyaya bir gazetecinin nasıl bakacağını gösteren fikirleri vardır.


Gazete Nedir?

Genellikle günlük veya haftalık olarak çıkan ve çevremizdeki haberleri derleyip bizlere sunan süreli yayın organı. Bilinen ilk gazete M.Ö 59 yılında Roma'da basılan Acta Diurna'dır.

Osmanlı'da ise ilk resmi gazete 1832'de  Takvim-i Vekayi adıyla, ilk özel gazete de 1861 yılında Tasvir-i Efkar adıyla çıkmıştır.

Cahit Zarifoğlu'ndan


Bir Değirmendir Bu Dünya'dan...

"Batıl hemen hemen iki asırdır geçerli hale gelmiştir. Batıla hakkın mücadele ettiği ortamda, Müslüman yığınlara neyin 'doğru' olduğu unutturularak, neyin çok konuşulduğu, daha çok reklam edildiği ve allanıp pullanıp sunulduğu önemsetilmiştir.

Kaynak >> genç okur dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.