-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Damacanaların 19 Litre Olmasının Nedeni

ads
ads

Hiç Düşündünüz mü, damacanalar neden 19 Litredir?


Artık günümüzde çeşme suyu içenlerin sayısı azaldı ve bundan dolayı hazır damacana sular tüketilmeye başlandı. Damacana su kullanmayanlar ise bildiğiniz  gibi çeşme sularını arıtarak kullanmaktadırlar. Zamanımızın en çok tercih edilen sularından olan damacanaların 19 litre olduğu çoğu kişi tarafından bilinir ancak neden 19 litre olduğu pek merak konusu olmamıştır.  Bu konumuzda az kişi tarafından bilinen damacanaların neden 19 litre olduğunu açıklayacağız:



Damacanaların 19 Litre Olmasının Nedeni


Damacana Amerika Birleşik Devletlerinden ülkemize gelmiş olan su saklama kabı olarak adlandırılır. Bundan  dolayı A.B.D'de litre yerine "galon" değeri kullanıldığından dolayı 1 galon litre bazında 3.8 yapmaktadır.  ABD'de damacanalar 5 galon olarak kullanılmaktadır. Bundan dolayı 5 galon ile  3.8 çarptığımızda ortaya 19 litre çıkmaktadır. 

Bir önceki konumuz olan "Mankurt Nedir?" markut kimlere denir, markut neden yapılır, markut anlamı, markut ve tarihimizdeki yeri nedir? isimli konumuzu okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. bu Amerikalılar ne garip insanlar kafalarından sürekli birim uyduruyorlar. kullan sen de herkes gibi litreyi

    YanıtlaSil
  2. geçenlerde bir program izlemiştim. damacana suların sağlıksız olduğunu söylüyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.