-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Enginar Salatası

ads
ads

Enginar Salatası Tarihi

Sevgili çocuklarım, "Babaanne, bize bu ay içinde bulunduğumuz bahar mevsimine uygun, şöyle faydalı bir besin öner!" derseniz, "seve seve..." derim ve enginarı şiddetle öneririm.

A, B1, B2, ve C vitaminleri ile protein ve mineraller bakımından zengin bir besin enginar.


Enginar Salatası Hazırlanışı


Önce 1 adet enginar tabanını limonlu suda haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış enginarın yanına bir adet domates ve salatalığı da ekleyip hepsini ince ince doğrayın. Marul yapraklarından en geniş olanını ayırıp kalan marul yapraklarını 1-2 adet soğanı ve 3-4 dal maydanozun yarısını enginarlı karşımın üzerine doğrayın. Ayırdığınız geniş marul yaprağını servis tabağına yerleştirin. Salatalık tüm malzemeyi yaprağın içine alın ve üzerine zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin.   Afiyet olsun

Tarif: Süper Babaanne

Kaynak >> genç okur dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok besleyici ve göze hoş geliyor rejimde olduğum şu günlerde günlük enerji ihtiyacını karşılamanın güzel bir yolu olacak

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.