-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » papatya suyu ile saç açma

ads
ads
papatya suyu ile saç açma

papatya suyu ile saç açma nasıl yapılır?

Genel olarak kadınların tercih ettiği saç rengi değiştirme işlemleri çeşitli yöntemlerle yapılmaktadır.  Ancak kozmetik ürünler ve özellikle saç boyaları saç tellerine fazla zarar vermektedir. Bundan dolayı kadınlar alternatif ve zararsız yöntemleri deneyerek saç rengini değiştirebiliyor. 

Aynı zamanda saçlar boyatıldığı zaman sürekli boyanma ihtiyacı duyacaktır. Bundan dolayı ortaya çıkan sonuç saçların zamanla zayıflaması ve daha fazla zarar görmesi anlamına gelir. 

Doğal ve zarar vermeyecek şekilde saç rengini açmak zor değildir. Bunun için papatya suyunu kullanacağız. Papatya suyunu kullanarak saç açmak doğal olduğu için saç boyatma gibi yöntemlerle her rengi elde etmek maalesef mümkün değildir. Fakat yapılan bu doğal yöntemle kişinin saç renginin bir kaç renk tonu kadar açmasıdır. Buda kişinin saçına göre değişiklik göstermektedir.  Bu yöntemi tüm saç tellerinize uygulayabileceğiniz gibi belirli bölgelere uygulamanız mümkündür. Bu sayede daha güzel ve gösterişli saçlara sahip olursunuz. 

Şunu unutmamak gerekir. Papatya suyu ile saç rengi açmak için saçınızı daha önce boyatmamış olmanız gerekir. Boyalı saçları papatya suyu kesinlikle açmaz.  Bunun nedeni boya kimyasal bileşenlerden oluştuğu içindir. 


papatya suyu ile saç nasıl açılır?


Hemen uygulamanın nasıl yapılacağını anlatalım. Oldukça basit olan ve sadece kuru papatya ve suya ihtiyacınız olacaktır. 

Bağ bahçeniz ve yakın çevrenizde papatya bulunan bölgeler varsa toplayarak güneşe bırakılıp kurutabilir ayı zamanda aktarlardan daha rahat şekilde temin edebilirsiniz. 

Suyun 1 litre olması yeterli olacaktır.  Kurumuş papatyaları suya koyup iyice kaynatın. 10 ile  15 dakika kaynattıktan sonra saç tellerinize papatyaların gelmemesi için iyice süzmeniz gerekmektedir.  Papatya suyunun biraz soğumasını bekleyin ılık şekilde olması yeterlidir. Saçınız kuru olarak suyu saçınıza uygulayın. Yukarıda belirttiğimiz  gibi  tüm bölgelere de olur veya herhangi bir kısıma da. 

Papatya suyunu saça uyguladığınız zaman 20 ile  1 saat arası saçınızı güneşe ışınlarına karşı getirerek kurumasını bekleyin.  Güneşin etkisiyle saç renginiz açılacaktır. Fakat ilk uygulama yeteri kadar saç renginizi açmaya bilir daha çok açılması için gün aralıklı bu uygulamayı  3 veya  4 kez yapmanız gereklidir. 

Sonuç olarak uygulamadan sonra saçınızı iyice yıkayın, papatya suyu saçınızda kalırsa zarar verme ihtimali vardır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.