-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Alexa Sorunu (2015)

ads
ads

Alexa'da Genel Sorun Var..

Son 2 veya 3 haftadır. Alexa sıralamasında sorunlar var. Bu sorun genel olarak yansımaktadır. Çünkü çoğu webmaster'da aynı durumla karşı karşıyadır. 100K olan sitelerin bir anda 200k civarına çıkması ve bazı sitelerinde sıralamadan tamamen kaybolması genel alexa sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Bunun nedenini tam olarak bilmemekteyiz. Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmediği için ancak bazı tahminler yürütebiliriz.


* Alexa yeni bir değişikliğe gidiyor olabilir.
* Geçici bir sorun olabilir.

Bundan dolayı her zamanki gibi sitenize nasıl içerik giriyorsanız aynı şekilde devam etmeniz önerilir. En yüksek ihtimalle geçici bir sorun olduğudur. Bunun için zaman içerisinde alexa değerleriniz olduğu hale geri dönecektir. Ancak alexa değerleri kötüye gitti diye sitenize gereken ilgiyi göstermezseniz daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.



Alexa Sorunu (2015)


Bundan önceki zamanlarda aynı durumlar gözlemlenmişti. Birden alexa değerleri yerle bir olurken bu kötü sonuçlar zamanla düzelmiş ve eski değerlerini tekrar almıştır. Bu fazla önemsememek gerekir. Zaten alexa değeri o kadar önemli değildir. sıralama ve hit gibi olaylara etkisi yoktur. 

Not: Aynı sorunu geçtiğimiz sene yaşamış ve gerekli bilgileri anlatmıştık. aşağıdaki bağlantıdan 2014 alexa sorunu okuyabilirsiniz.

http://www.ibrahimfirat.net/2014/05/alexa-sorunu-2014.html

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Aynen benim sitede acaip bi düşüş var bende anlamadım inşallah düzelir
    Alican

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de büyük çaplı hareketler oluyor alexada. Umarım sorun çözülür

    YanıtlaSil
  3. Alexa üzerinden sitelere girişteki azlık ya da sitede insanların geçirdiği vakitlerin azalması bunda büyük bir öneme sahip

    YanıtlaSil
  4. Devam ediyomu sorun acaba bilgi verebilir misiniz önemli bir sorun bizim için
    Alican

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam bende düzeldi. Tr kaybolmuştu yavaş yavaş düzeliyor düzenli içerik girmeye bakın zamanla herkeste düzelecek hak edilen yere gelecektir. Çünkü her sene böyle durumlar olabiliyor.

      Sil
    2. ende de düzeldi sanırım şu an eski yerine düşmeye başladı yavaş yavaş tr 19 k ya geldi 9 k idi önceden
      alican

      Sil
  5. geçen hafta bi baktım sitemde alexa değeri yok kafayı yiyecektim. sonra araştırma yapıp bakınca herkesde olan genel birşeymiş . alexa dan bilgilendirme bekliyoruz bakalım.

    YanıtlaSil
  6. Aynen bazen saçmalıyor ama şu araları iyi gibi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.