-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kıyamet işte böyle kopacak

ads
ads
Kara bir çağdayız ve bunda hiç şüphe yoktur!
Kuvvet ALLAH'a mahsustur.
Bu klip hesaplaşma'dan temin edilmiştir.

O gün, çocuğu olan bir anne dahil çocuğunu unutacak. Neden? Çünkü Sura üflenecek diye. Sura sesi o kadar dehşet verici olacak ki, insanlar bir an için kendilerini sarhoş sanacaklar. Gerçeği ise kendileri zerre kadar sarhoş değillerdir.

Ebu Hureyre'nin (ra.) şu hadisi aklımıza gelsin:
Buyuruyor ki: ''Şeytan ve ordusu etrafa dağılıp kaçmaya çalışacaklar, kaçmaya çalış saklanmaya çalışacaklar.'' Ve Kuran'da ''O Gün kimseye sığınacak bir yer yoktur.''

İnsanlar başlarını göğe kaldıracaklar ve ne görsünler? Gökyüzünü siyah ve yağlı birşey kaplamış. (Gördükleri şey) parça parça etrafa dağılacak. Yeryüzüde parçalara ayrılacak.

O Gün, okyanusu yangın saracak ve yerinden kalkacak. ALLAH-U EKBER! Bunu göz önüne getirin, ki okyanusu yangın sardığını ve yerinden oynadığını!

Yıldızlar, o kamaştırıcı ışığını kaybedip, yeryüzüne çarpacaklar ve her yeri karanlık saracak. Ve karanlık sardığından etrafta hiçbir şey kalmayacak. Dünya'da olan her canlı varlık sona erecek.

Ebu Hureyre'nin(ra.) hadisinde;
Ölüm Meleği ALLAH'a(cc.) diyecek ki: ''Ey ALLAH, yeryüzünde ve gökyüzünde olan tüm varlıkların canları sona ermiştir, senin izninle hayatta olanlar müstesna.'' ALLAH(cc.) buyuracak: ''Kimler geriye kaldı?'' Ve melek cevap verecek: ''Ey ALLAH, Cebrail hayatta, Mikail hayatta, İsrafil hayatta ve senin Arş'ına sahip çıkan melekler hayatta. ALLAH(cc.) yine buyuracak: ''Ölüm Cebrail'i, Mikail'i, İsrafil'i ve Arş'ıma sahip çıkan melekleri yakalasın!
Sonra ALLAH'(cc.) diyecek ki: ''Daha geriye kalan varmı?''
''Ya ALLAH, geriye kalan birisi yoktur.''
ALLAH(cc.) yine: ''Geriye kalan birisi varmı?'' Ve Ölüm Meleği: ''Ey ALLAH, ben varım, sen varsın ve bizden başkası yok.''
ALLAH buyuracak: ''Seni sadece bir neden için yarattım. Sana düşeni'de yerine getirdin, o halde ölüm senide yakalasın!'' Ve böylece Azrail'de ölecek.
Ve ALLAH(cc.) gökyüzünü ve tüm düyaları eliyle yuvarlayıp saracak. Sonra ALLAH(cc.) sesini yükseltip şöyle diyecek:

Herşeye gücü yeten ''ALLAH'' benim!
Herşeye gücü yeten ''ALLAH'' benim!
Bugün kimin'dir o kutsal olan yönetim?
Bugün kimin'dir o kudret?
Bugün kimin'dir o krallık?
Krallar Kralı Benim!
Nerde o diktatör'leriniz?
Nerde o zalim önder'leriniz?

Hiç kimse cevap vermeyecek ve ALLAH(cc.) diyecek ki:
Kuvvet ALLAH'a(cc.) mahsustur!
Kuvvet ALLAH'a(cc.) mahsustur!
Bir olan, tek olan, kendisine hiçbir şey karşı konulamayan.

MUHAMMED ABDUL JABBAR






ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.