-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Güncel İş İlanları ve İş Başvuruları

ads
ads
Günlük yaşantımızda emek harcayarak, vakit geçirerek yaptığımız her uğraşa iş denir. Herkes yaptığı iş sonucunda emeğinin karşılığını almak ister. Öncelikle iş bulmak ister, iş bulmak için en doğru siteye geldiniz. Bir çok iş ilanları mevcut olan*bu sitede ilginizi çeken işe nasıl başvurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.



İş başvurusu nasıl yapılmalı?

İş başvurularını, yazılı olarak, telefon ile, online olarak yapabilirsiniz. Yazılı iş başvurularında; çalışacağınız kuruma yönelik iş başvuru mektubu, özenli hazırlanmış bir özgeçmiş oluşmalıdır. Özgeçmişinizdeki bilgilerin doğruluğu, başvuru için gittiğiniz kıyafetiniz çok önemlidir. İlk intiba son itibadır yani ilk olarak kendinizi nasıl tanıtırsanız öyle tanınırsınız. Eğer işe hemen ihtiyacınız varsa kısa sürede işe talip olduğunuzu belirtmek için işleri hızlandırmanız açısından telefonla iş görüşmesi yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Telefonda ikna edici olursanız mülakata çağrılır ve kısa sürede iş sahibi olursunuz. Teknoloji çağında olduğumuzdan son zamanlar fenomen olan*online iş başvurusu, bir çok firma tarafından uygulanmaktadır. Eposta yoluyla tüm evraklarınızı, özgeçmişiniz firmaya beyan ederek başvuru yapabilirisiniz.



İş ilanı nasıl olmalı?

Küçük işletmelerde genelde sadece başlıktan ibaret olur örneğin ‘bizimle çalışmak ister misiniz’ ya da ‘çalışma arkadaşları arıyoruz’ şeklinde olan yazılardır. İşletme büyüdükçe iş ilanı kapsamı artar. İlan iyice detaylandırılır. Hangi pozisyonda çalışacağı, çalışacak kişide olması gereken özellikler, aranan deneyimler, istenen referanslar daha bir çok detay olmaktadır. Verilen ilan ne kadar açık, anlaşılır olursa o kadar çabuk başvuru yapılır ve istihdam sağlamış olursunuz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. güzel bir konu olmuş işime yaradı

    YanıtlaSil
  2. İş başvurusuna kabul edilmek için sağlam bir özgeçmişiniz ve iyi bir üniversite bitirmeniz gerekiyor artık.

    YanıtlaSil
  3. Ileride isime yarayacak bir bilgi tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Başvurumuzu yaptık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. iş başvurularında en önemli nokta özgeçmişinizdir. İyi bir özgeçmiş sizi bir adım öne taşıyacaktır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.