-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Termit Yapıları

ads
ads
Termit isimli canlıları pek duymuş olmayabilirsiniz. Bu canlılar tıpkı karıncalar gibidir. Görünüm olarak pek benzemeseler de yaptıkları birbirine çok benzer ancak bazı farklarla.

Termit Yapıları 1


Termitler gökdelenlerle tanınırlar. Karıncalar gibi yerin dibine koloniler inşa ettikleri gibi yerin üstüne de yapı inşa etmektedirler. Ve tığkı bir gökdeleni andıran şekilde yapılarla karşımıza çıkarlar.

Bunların arasında karıncalarda olduğu gibi, kral, kraliçe, işçi, asker gibi değişik sınıf ve yetkilere sahip olanları vardır.

Yuvanın inşa edilmesi emrini kraliçe verir binler hatta milyonlarca termit işçi sayesinde tükürükler kullanılarak toprak harç haline getirilir ve kuruduktan sonra beton kadar sert olabilmektedir. Bu yapılar bir kaç senede meydana gelmektedir.

Termit Yapıları


Ancak karıncalara nazaran derinlik seviyesi düşüktür. termikler de derinlik 2 veya  3 metre olurken yerin yüzeyine doğru yapılan yapılarda  9 ile  10 metreyi bulduğu görülmüştür.




                     1   2   3   4   5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bu termik yapılar dediklerinizi daha öncede görmüştüm çok ilginç değil mi?

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.