-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Yarım Hekim Candan, Yarım Hoca Dinden Eder

ads
ads

Yarım Hekim Candan, Yarım Hoca Dinden Eder Atasözü ve Anlamı

Herhangi bir iş yaptıracağımız zaman işin ehline yaptırmamız gereklidir. Bu yüzden bir işimizi yaptırırken o işten anlayan kişiye yaptırmak aksi takdirde anlamayan bir insana işimizi yaptırırsak kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Yarım Hekim Candan, Yarım Hoca Dinden Eder


Örnek olarak: Dişimizin ağrıdığını düşünelim, diş doktoru yerine gidip başka bir branştaki doktora veya anlamayan birine müracaat edersek ve o kişinin uygulamalarına maruz kalırsak, ya dişimiz eskisinden daha kötü olur yada tedavisiz sonuç elde ederiz.  Tıpkı bunun gibi bilgisi olmayan, yalan yanlış bilgilerle hocalık yapan kişi de insanı dinden çıkarabilir. Dini konular üzerinde bildikleri çok olabilir ancak dini bilgiler üzerine sizlere öğütler, nasihatler ve yapılması gerekenleri bilgisizliği ile size aktarırsa, din dışı veya dine aykırı düşünceleri aşılar. Zamanı gelince aslında bunların dinle uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşılır.  Bunun neticesinde insanlar dinden soğur ve o kızgınlıkla bazı şeylere hatta doğru olan durumlara bile inanmaz hale gelinebilir. 

Bundan dolayı zamanımızda bu işin uzmanları vardır. Bir iş yaparken veya danışırken uzmanına danışmak, sormak ve öğrenmek gerekir. Sonuç olarak işin ehli olan kişilerden öğrenilmelidir.

Bir önceki atasözleri konumuzda "Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner" atasözü anlamı, özdeyişi ve komposizyonu hakkında detaylı şekilde işledik. Konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Az alanda en çok şeyi bilmek hep daha iyidir.

    YanıtlaSil
  2. çok önemli bir konu aslında bilende hoca gibi bilmeyende hoca gibi ahkam kesmeye kalkarsa olacağı bu

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bi söz olmuş.Herşeyi bilenden korkucaksın.

    YanıtlaSil
  4. işi bilmeyen hocalar yüzünden dinden soğumadık mı zaten...

    YanıtlaSil
  5. Gunumuzde insani bu tvdeki saklabanlar zorla ateist yapar insani

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.