-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Balın Âlâsı Oğulun Tazesinden Olur.

ads
ads

Balın Âlâsı Oğulun Tazesinden Olur Atasözü ve anlamı.

Arılar dünyadaki en verimli çalışan canlılardan biridir. Arılar kovanda yavrularını saklarlar ve orada beslerler. Bir süre sonra hepsini toplu şekilde dışarı çıkarırlar. Buna "oğul" denmektedir. Oğullar yani yavru veya yeni büyümeye başlamış arılar, kendilerine bir kovan bulup, acele acele bal toplamak için çabalarlar.  İşte bu balın ismi de oğul balıdır.

Balın Âlâsı Oğulun Tazesinden Olur.


Bu bal çok değerli ve çok iyi bir bal olduğu bilinmektedir. Bu ata sözünde vurgulanmak istenen ise, insanlarda böyledir aslında. Genç nesiller aynı oğul arılarının yapabildiği  bal gibi, çalışarak verimli işler ve çok iyi başarılar elde edebilirler. Gençlik insanlar için en önemli nimettir. Gençlik yıllarını çok iyi değerlendirmek lazım. Boş işlerle, kötü arkadaşlarla, malayani olarak geçirilen gençliğin sonunda yaşlılık vardır. Ve insanın gençliği elden gittiği zaman yaptıkları hatalara ve yapamadıkları başarılardan dolayı kafalarını duvara vuracaklardır. Ancak gençlik bir daha asla geri gelmeyecektir. Bu yüzden atalarımız yaşamış görmüş ve bizleri kısa ve geniş anlamı olan sözlerle uyarmışlardır.

Gençlik bir enerji kaynağıdır. Bu evrede edinilen bilgileri çabuk kavrama, bir işi yaparken en iyi şekilde yapabilme olanağı vardır. Bundan dolayı toplumun yönetiminde mutlaka genç bireylere en iyi yerleri vermeli ve onlara destek olmalıyız. Bu sayede örnekte olduğun gibi oğul balı gibi güzel işlere imza atsınlar.  İnsanlığı, medeniyeti yüceltsinler. 

Kim istemez ki böyle olmasını. Ancak günümüzde gençlere gereken değer verilmediği aşikardır. Gençler de kendilerine gereken değeri vermediklerinden dolayı olabilir tabi ki. Hani hep derler gençlik aldı başını kötüye gidiyor. Acaba neden böyle oluyor bir sormak lazım kendimize. Acaba bizler gençlere yeteri kadar, geleceğe dair imkanlar sunduk mu? Onlarla yeteri kadar ilgili olduk mu? İyilikler yapmasını söyleyip, kötülüklerden uzak durmasını fısıldadık mı? Yoksa bu zamanda görüldüğü gibi gençleri, yeni nesilleri kendi haline bırakıp, hepsi ayrı ayrı bir yerlerde yok olmasına seyirci kaldığımızı da mı unuttuk? 

Sonuç olarak, gençler geleceğin öncüleridir. Günümüze ve geleceğe ışık tutacak gene onlardır. Bizlerde çocuklarımızı gerektiği gibi en iyi şekilde büyütüp, eğitip insanlara faydalı olacak şekilde başarılar kazanması için çaba göstermeliyiz. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.