-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bana Benden Olur Her Ne Olursa, Başım Rahat Bulur Dilim Durursa

ads
ads

Bana Benden Olur Her Ne Olursa, Başım Rahat Bulur Dilim Durursa Atasözü ve Anlamı:

İnsanların birçoğu ne zaman ve nerede nasıl konuşulacağını bilmez.  Bu yüzden ağızları bir kere açıldığı zaman susmak bilmezler. Ne söyleyeceğini nerede duracağını kestiremezler. Bu sebeple bazı durumlarda ortalık birbirine bile karışabilir. Ancak bu kişiler bu sözler ile  bu durumun ortaya çıkacağını tahmin edemediğinden ağzına ne gelirse söyler.

Bana Benden Olur Her Ne Olursa, Başım Rahat Bulur Dilim Durursa


Kalpler kırılır, gönüller incinir. Nihayetinde dostluklar, arkadaşlıklar ve ortam tamamen bozulur ve geri dönüşümsüz iz bırakılır. Bu davranışın neticesinde kişi yalnız kalır.  Bu tip kişilerin arkadaşları giderek azalır, yoldaşları olmaz kimse tarafından sevilmezler ve dediğimiz gibi günün birinde yapayalnız olarak hayatlarını devam ettirirler. 

Sonuç olarak dilimize hakim olmalıyız. Olur olmadık yerlerde, ne dediğimizi bilmeden, gereksiz sözlerden uzak durmalıyız. Aksi takdirde böylesi kişiler hiç rahat edemezler ve acı dilli olmanın cezasını uzun süre çekerler. 

Bir önceki atasözü ve anlamı konumuzda "Balta Değmedik Ağaç Olmaz" atasözünün manasını içeren detaylı yazı yazdık. Balta Değmedik Ağaç Olmaz atasözü ve özdeyişi hakkında bilgi edinmek için konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.