-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Baş Dille Tartılır

ads
ads

Baş Dille Tartılır Atasözü ve Anlamı


Konuşmak, dil önemli bir kavramdır. İnsanları anlamak için dil çok önem arz eder. Bu sayede insanlar konuştukça iyi mi kötümü bunu anlamak daha kolay olur. Bazı istisnalar hariç. 

Baş Dille Tartılır


Dil gücünü yürekten, bilinçten aldığından dolayı, iyi olan insanların ağızlarından genel olarak iyi ve güzel sözler çıkar. Kötü insanların bilinçsiz şekilde konuşmaları nispetinde kötü sözle ortaya çıka ve bu şekilde kendini belli etmiş olur. 

Sonuç olarak, kötülerden kötü söz, iyilerden iyi sözler çıkar. Bunun tam tersi  düşünülemez.

Bir önceki konumuzda "Başbaşa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz" atasözü ve anlamı hakkında bilgiler içeren konumuzu inlceyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Cok guzel ve anlamli bir deyis olmus, agzi olan konusuyor cunku

    YanıtlaSil
  2. Konumak kişiliğin büyük bir aynası. Kişini sözlerine konuşmasına bakarak adam mı yok da madam mı olduğu konusunda birçok fikir edinilebilir. :)

    YanıtlaSil
  3. Ağzı olan konuşuyor kişi on kere düşünüp bir kere konuşmalı bence o zaman kırıcı sözler dökülmez ağzımızdan.

    YanıtlaSil
  4. Çok kaliteli ve az bilinen bir atasözü, eskilerin sık sık kullandığı günümüzde önemini yitirmiş bir söz. Ağzı olanın konuştuğu ülkemde gerçekten birilerinin yüzüne direk söylenmesi gereken bir söz... hatırlatıcılığınızdan dolayı teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. kötü konusan kötüdür demek belki ağır olur bazen insanlar boş bulunarak da yanlışlıkla kötü konuşabiliyorlar

    YanıtlaSil
  6. Ben bu sözü birde böyle değerlendiriyorum.Dildeki sukunet Baştaki ağırlıkla eşit orantılıdır

    YanıtlaSil
  7. dil ne derse beden de onun peşinden gidiyor maalesef o yüzden ne konustugumuza cidden dikkat etmemız gerekir

    YanıtlaSil
  8. Konuyla ilgili birçok şey yazılabilir. Ancak Yunus Emre'nin şu sözleri üstüne konuyu özetleyecek başka ifade bulunmaz. "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı yağ ile bal eder"

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.