-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Başbaşa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz

ads
ads

Başbaşa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz atasözü ve anlamı:

Çok anlamı bir atasözü birlik beraberlik içinde olmamızı öğütleyen bir sözdür. Çok büyük bir kayaya denk geldiniz ve tek başınıza bunu kaldırmanız mümkün müdür? Hayır tek başınıza bunu yapmanız asla mümkün değildir. Ne kadar güçlü biri olursanız olun, araç veya gereçleriniz olmadan yada kimsenin yardımı olmadan bunu başarmanız çok zor olacaktır.

Başbaşa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz


Yanınıza  10 - 15 kişi çağırırsınız ve yardım etmeleri için rica edersiniz ve bir araya geldiğiniz vakit tek başına yerinden bile oynatılamayan kaya veya taş birlik ve güç sayesinde kolay şekilde kaldırılabilir.  Buradan da anladığımız  gibi birlikten kuvvet doğar. 

Hayatımızdaki sorunlar içinde aynı yolu tutarsak birlik içinde olursak yapılamaz denilen birçok şeyi kolaylıkla yapabiliriz.  Örnek olarak sokaklarımız, her gün neredeyse pisleniyor ve her yer çer çöp haline geliyor. tek bir temizleyici bu görevi üstlenirse günlerce bu işi bitiremez bu yüzden gruplar halinde çalışmalar yapılarak kısa bir zamanda hiç pislenmemiş gibi sokaklarımız tertemiz oluveriyor. 

Ancak tamamen temiz olması için bir beldenin belediyesinin çalışanları sadece belirli alanları temiz tutmaya yardımcı olabilirler. Bunun için bizler herkes evinin önünü temiz  tutar ve temizlerse daha temiz ve zorluk çekmeden bu işler çok kolay hale gelir. Bu konuda belediyeler ve çalışanları zorluk çekmez. 


Bir önceki konumuzda "Baş Ağrıyınca Sivrisinek Davul Çalar" atasözü ve anlamı hakkında geniş bilgi verdik. Yazımıza giderek detaylı incelemeler yapabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.