-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İğne Oyası Havlu Kenarları ile Havlular Daha Güzel

ads
ads
İğne oyaları zor yapılan özellikte bir teknik olmasına rağmen, en çok sevilen el işleri arasında yer alıyor. En bilinen iğne oyası örnekleri, seccade kenarına, tülbent kenarına, mendil kenarına, yazmaların kenarlarına ve havlu kenarı için kullanılmaktadır. En güzel ve şık tasarımlar, her sezonda farklı ellerden, farklı özgünlükte çıkmaktadır. İçine duygu katılarak yapılan iğne oyası havlu kenarları, kurslarda da öğrenebilmektedir. El becerilerini geliştirmek ve bu alanda daha farklı çalışmalar yapmak isteyen bayanlar, merkezlerde açılan kurslardan bu alanda faydalanılabilmektedir.


Havlu kenarları, herkesin yapabildiği üzere, çiçek desenlerinden tasarlandığı gibi, daha karmaşık modellerden de hazırlanabiliyor. Bunun için özgün modeller de yapılıyor. Hamarat bayanların hayal güçlerine dayanarak hazırladıkları havlu kenarı örnekleri, başka bayanların fikirleri ışında değiştirilip, daha farklı örnekler haline getirilebiliyor. Sade modellerin kullanılması ile hazırlanan örnekler dışında bir de daha hareketli ve gösterişli modeller vardır. Bu modeller içerisine boncuklar da konulabilir. Bu sayede çok daha farklı örnekler elde edilebilir. Düzenlenen kurslar, sadece işi bilmeyen bayanlara göre değildir. Aynı zamanda işi bilmeyen fakat kendi el becerisini geliştirmek isteyen bütün bayanlar, düzenlenen bu tür kurslardan faydalanabilirler.

İğne Oyası Havlu Kenarları ile Havlular Daha Güzel


İğne Oyaları İçin http://www.yenihobiler.com/el-isleri/igne-oyasi/

Her el işinde olduğu gibi, oya motiflerinde de bazı püf noktalar bulunmaktadır. Genel olarak herkes tarafından bilinen tekniklerle yapılan iğne oyası tekniği için başka noktalara değinmek gerekir. Normal tığ ile yapılan oyalar, genellikle kolalanır veya ütülenerek kullanılır. Fakat iğne ile yapılan bu oyalar, kendiliğinden diri ve sağlam bir yapıya sahiptir. Bu kuralın bu şekilde oluşması için ise, havlu kenarlarının, namaz örtüsü kenarlarının veya yazma kenarlarının oyalarının, yapılışında atılan düğüme dikkat edilmesi gerekir. Bu el işinde atılan düğüm gevşek atılmamalıdır. Çünkü gevşek atılan düğümlerde modeller ortaya çıkmaz. Diri duran motifler, her zaman çok daha göz alıcı ve kusursuz bir görünüm kazanır. Aynı zamanda, düğümlerin gevşek oluşu, motifin de yanlış şekillenmesine sebep olabilir. Zürafa üzerine yapılan çiçekli veya geometrik desenli motifler, doğru yöntemler ile yapıldığı zaman, çok daha hoş bir görünüm kazanacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. El işi ile yapılan tüm örnekler insanların yeteneklerini sergileyebileceği en güzel hobilerden biri.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi birbirinden güzel duruyor ve bu güzel şeyleri yapmak inanılmaz keyifli olduğu kadar yapımıda bir o kadar zordur :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.