-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Başın Başı, Başında Başı Var.

ads
ads

Başın Başı, Başında Başı Var. Atasözünün Anlamı:


Her yetkili kişinin üstünde bir daha üst yetkili vardır. Buna en iyi örnek olarak askerlik yapanlar bilir. En düşük olarak er ile başlar, onbaşı, çavuş, uzman çavuş, astsubay, asteğmen, teğmen, üsteğmen, yüzbaşı ve genel kurmay başkanına kadar gider. Bundan dolayı sonu aslında yok diyebiliriz. Her yetkilinin yetkilisi ve onlardan sorumlu olan daha bir üst bulunur. 

Bu atasözü bizlere yönetim şeklini de anlatmış oluyor bir nebze. Yani her yetkinin aslında bir sonu vardır. Bu yetkilerin bittiği yerden diğer bir başkası başlıyor.  Görev ve yetkiler toplumlarda bir diğerini tamamlayacak şekilde dağıtılmıştır. Muhtarlık, belediye başkanı,  kaymakam, vali vs...


Başın Başı, Başında Başı Var.


Buradan da anlaşıldığı gibi her görevli bir üst görevliye sorumludur kendisi. Belediye başkanı o il veya ilçeden sorumludur. Muhtarlar mahallesinden sorumludur. Vali ise kendinden önce gelen rütbelerin başıdır. Ancak ne kadar baş olursa olsun onunda bir başı olduğunu unutmamız gerekir. Bunun gereksinimi ile kimse kafasına göre bir iş yapamaz, herkesin bir sorumluluğu olduğu gibi sınırsız bir özgürlük yoktur.  Develete karşı bir sorumluluk üstlenilir. İyi veya kötü ne yaparsa yapsın bunun hesabını er yada geç mutlaka verecektir. 

Sonuç olarak bu yetki veya baş meselesi zincirleme şeklinde devam eder ve gider.

Bir önceki konumuzda "Baş Nereye Giderse, Ayakta da Oraya Gider" atasözü ve anlamı konusunu incelemek için ilgili sayfaya göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.