-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bilen Bilir, Bilmeyen Aslı Var Sanır

ads
ads

Bilen Bilir, Bilmeyen Aslı Var Sanır Atasözü ve Anlamı


Dedikodu en kötü davranışlardan biridir. Bir kişi diğer bir kişi hakkında gerçeğe dayanmayan şeyler duyar ve hemen inanır. Hiç araştırma yapma gereği duymaz.  Ve bundan dolayı o kişi yüzünden aslı astarı olmayan bir kaç kelime zamanla yayılır ve çok kişi tarafından artık asıl olarak kabul edilir. 

Bilen Bilir, Bilmeyen Aslı Var Sanır


Ancak gerçekleri bilen kişiler bu tip sözlere aldırış etmezler.  Bundan dolayı gülüp geçerler veya uyarırlar o kişileri. Bu tip insanlar maalesef günümüzde çok azdır. Bu yüzdende yukarıdaki durumlar ortaya çıkıyor. Eğer bu tip insanlar yoğun şekilde olsa kimse kimsenin hakkında aslı olmayan şeyler söylemez ve inanmazdı.

Sonuç olarak, bu tür davranışlardan, dedikodu, insanların arkasından konuşma ve gerçeğe dayanmayan sözlere aldırış etmemeli ve aslını araştırmak gerekir. İftira gibi alışkanlıklardan çok uzak durulmalıdır. 

Bir önceki konumuzda "Bıçak Yarası Geçer, Dil Yarası Geçmez" atasözünün anlamı hakkında açıklamayı okumak için konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. günümüzde sıkca karşılaşılan bir durum inanmak isteyen hemen araştırma yapmadan inanması çok sıkıntılar yaratıyor.

    YanıtlaSil
  2. En büyük sorunlarımızdan biri şu anki yaşantımızda. atalarımız da çok güzel bir şekilde bunu özetleyen bir söz söylemişler. ne diyelim insanlar daha bilinçli daha akıllı olur inşallah...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.