Bilen Bilir, Bilmeyen Aslı Var Sanır Atasözü ve Anlamı
Dedikodu en kötü davranışlardan biridir. Bir kişi diğer bir kişi hakkında gerçeğe dayanmayan şeyler duyar ve hemen inanır. Hiç araştırma yapma gereği duymaz. Ve bundan dolayı o kişi yüzünden aslı astarı olmayan bir kaç kelime zamanla yayılır ve çok kişi tarafından artık asıl olarak kabul edilir.

Ancak gerçekleri bilen kişiler bu tip sözlere aldırış etmezler. Bundan dolayı gülüp geçerler veya uyarırlar o kişileri. Bu tip insanlar maalesef günümüzde çok azdır. Bu yüzdende yukarıdaki durumlar ortaya çıkıyor. Eğer bu tip insanlar yoğun şekilde olsa kimse kimsenin hakkında aslı olmayan şeyler söylemez ve inanmazdı.
Sonuç olarak, bu tür davranışlardan, dedikodu, insanların arkasından konuşma ve gerçeğe dayanmayan sözlere aldırış etmemeli ve aslını araştırmak gerekir. İftira gibi alışkanlıklardan çok uzak durulmalıdır.
Bir önceki konumuzda "Bıçak Yarası Geçer, Dil Yarası Geçmez" atasözünün anlamı hakkında açıklamayı okumak için konumuza göz atabilirsiniz.
ads
günümüzde sıkca karşılaşılan bir durum inanmak isteyen hemen araştırma yapmadan inanması çok sıkıntılar yaratıyor.
YanıtlaSilEn büyük sorunlarımızdan biri şu anki yaşantımızda. atalarımız da çok güzel bir şekilde bunu özetleyen bir söz söylemişler. ne diyelim insanlar daha bilinçli daha akıllı olur inşallah...
YanıtlaSil