-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bilenle Bilmeyen Bir Olmaz

ads
ads

Bilenle Bilmeyen Bir Olmaz Atasözü ve Anlamı

Bilgili insan her zaman her yerde kendini belli eder.  Ya susarak yada bildiği konularda detaylı şekilde doğru biçimde konuşarak. Ancak bilgisiz olan insan nerede ve ne zaman konuşacağını ve susacağını bilemez. 


Bilenle Bilmeyen Bir Olmaz


Buna  rağmen bilgili olmayan kişiler bilgi insanlarmış gibi en ön saflarda yer alması veya öne çıkması toplumlar arasında kargaşaya neden olabilir. Bu sebepten dolayı, doğru-yanlış, güzellikler-çirkinlikler, kötüler-iyiler tabiri caizse birbirine karışır vaziyet alır.  Bu yüzden bilimsel çalışmalarda dahil bu tür girişimlerin pek bir önemi kalmaz.

Bundan dolayı başa kötü insanlar geçer, ortada adalet denen bir şey kalmaz, zorbalıklar alır başını gider. 

Konumuza Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala'nın bize buyurduğu bir ayet ile son verelim:

"De ki: Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak aklı selim sahipleri öğüt alır." (Zümer, 39/9).

Bir önceki konumuzda "Bilen Bilir, Bilmeyen Aslı Var Sanır" atasözünün anlamı ve açıklaması hakkında bilgiler yazdık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Çok gezen mi daha çok bilir, çok okuyan mı diye klişe sorulara güzel bir ayet ile çok güzel bir cevap verilmiş, yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bilen ile bilmeywn bir olmaz olmasına da birde günüöüzde bilmiş gibi olanlar var ya adıl onlara ne yapmak lazım,onlara nasıl davranmamız lazım

    YanıtlaSil
  3. Atalarımız zamanında çok doğru sözler söylemiş, tıpkı bu söz gibi. Bilenle bilmeyen bir olmaz tabiki her insan hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmeye çabalamalı bence..

    YanıtlaSil
  4. bu ayet anladığım kadarıyla bileni övdüğü kadar bilenin sorumluluklarına da vurgu yapmakta.

    YanıtlaSil
  5. Bilen bilmeyene ogretmesi gerekirki ogrendiginin bir anlami dogsun kendine musluman olmamak lazim

    YanıtlaSil
  6. Hem İslam kültüründe hem de Türk kültüründe bilgiye fevkalade değer verilir. Bu anlayışın yansıması da halk deyişleri olan atasözlerinde yaşıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.