-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Düzenli Spor ve Düzenli Beslenme

ads
ads
Hayalini kurduğumuz estetik bir görünüme sahip olabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle düzenli bir spor yapma alışkanlığı kazanmalı ve takiben, düzenli bir beslenme programına sahip olmamız gerekmektedir. Düzenli spor yapan bireylerin, diğerlerine oranla fazla protein tüketmesi gerekmektedir. Fakat bu konuda yanlış yapılan bir davranış olarak: fazla protein alımı için fazla yemek tüketmek, önermediğimiz bir davranıştır. Eğer protein değerini optimum düzeyde tutmak için fazla yemek tüketmeyi tercih ederseniz, bu kez kilo problemi ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu konuda yapmanız gereken ise ek gıda takviyesi olarak protein tozları kullanmaktır. Protein tozu, günlük almanız gereken protein değerini tüketmenize düzenli bir şekilde yardımcı olacaktır. Ancak fazlasının tüketilmesi, başka sorunları beraberinde getirebilir. Protein tozu kullanırken, fitness yapmayı ihmal etmemeli ve istikrarlı bir uygulama yapmanız gerekmektedir.

Düzenli Spor ve Düzenli Beslenme



Düzenli beslenme hakkında önemli bilgiler verdikten sonra, düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmanız gerektiğinin de altını çizelim. Spor, metabolizmanın daha iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli spor yaparak, hem fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz, hem de hayalinizi kurduğunuz estetik bir görünümün pencerelerini aralamış olursunuz. Son yıllarda popüler hale gelen fitness, yapabileceğiniz en ideal spor türlerindendir. Güzel bir görünüm ve vücut bölgelerinin daha hızlı gelişimini sağlayan, yağ yakımını hızlandıran fitness, spor salonlarında eğitimcilerin de desteğiyle doğru bir şekilde yapılabilir. Spor salonlarına kayıt olduktan sonra, size verilen fitness hareketlerini düzenli bir şekilde uygulamalısınız. Bu hareketler, daha sıkı bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Düzenli beslenme ile birlikte gelen fitness, daha kaliteli bir yaşam sürebilmek için yapmanız gereken 2 temel etmen olarak nitelendirilebilir. Tekrar hatırlatmakta fayda var, günlük almamız gereken besin değerlerine dikkat etmeliyiz.  

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. Yaz geliyor formumuza dikkat etmemiz lazım fakat protein tozundan ise bence yumurtaya yüklenin daha iyi bence

    YanıtlaSil
  2. Spor yapmayı bir hayat felsefesine dönüştürmek gerekli. Ama birçok sporcunun da bildiği gibi iş sadece antrenman yapmakta bitmiyor. Düzenli bir hayat, dengeli beslenme ve kaliteli bir uyku olmazsa olmazlardan.

    YanıtlaSil
  3. Bazen isteksizlik yada yorgunluk bahaneleri ile sürekli geri plana atıyoruz yada umursamıyoruz ama sağlığımız ve geleceğimiz için çok dikkat etmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  4. Zaten dinç ve sağlıklı olmak için iki kuraldan biri spordur. Özellikle kış aylarında aldığımız kiloları vermek için düzenli spor yapmak şart. Yani spor yaparken de beslenmemize dikkat etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Düzenli spor önemli fakat her daim buna fırsatımız olmayabiliyor. Bu spor alışkanlığını iş hayatımızdaki hareketlerimizi spora benzeterek yapabilir ve bu ihtiyacı o şekilde giderebiliriz ancak düzenli beslenme ve düzenli uykuyu mecbur yapmalıyız. Aslında mecbur değiliz vücumuzun değerini biliyorsak yapmalıyız :)

    YanıtlaSil
  6. maalesef spor yapan birçok birey sadece spor ile istedikleri kıvama geleceklerini düşünüyorlar oysaki bu işin %60 beslenme

    YanıtlaSil
  7. Düzenli spor ve beslenme çok önemlidir. Bu ikisi zaten birbirinin kardeşi gibidir. Eğer zayıflamak veya güzel bir vücut yapmak istiyorsanız bu ikisine son derece önem vererek bir kaç ay vererek değişimi görmeye başlayabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  8. kimisi körlemesine direk protein tozuna abanıyor, gram spor yapmadan veya neye göre nasıl kullanılacağını bilmeden kilo alma hayali ile alıyor ama bu durumdan faydadan çok zarar görüyor farkında değil. Şu protein tozlarını bir danışman veya hoca kontrolünde almalı... Dikkat edelim arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  9. Spor yapanların bir o kadar da sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor. Yağ yakmak için sınırları da zorlamamak gerek.

    YanıtlaSil
  10. Hayatta en cok ihtiyac duydugumuz iki sey spor ve duzenli beslenme

    YanıtlaSil
  11. Egzersiz verimini düşüren yorgunluk, halsizlik ve konsantrasyon sorunu aynı zamanda türlü sakatlanmalara da neden olabiliyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.