-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » El Bakımı İçin Maskeler

ads
ads

El Bakımı İçin Gerekli Maskeler Nelerdir?


Günlük hayatımızda ellerimiz en çok kullandığımız parçamızdır. Bu yüzden ellerin düzenli ve iyi bir bakıma ihtiyacı vardır.  Özellikle bu el bakımı kadınlar için çok önemlidir. Gün içerisinde yapılan işler neticesinde ellerde  çatlama ve kuruma gibi durum meydana çıkabiliyor.  Bu yüzden hanımlar ellerini saklama ihtiyacı duyarlar.  Tam tersine  ellerine bakım yapmış güzel gözüken ellere sahip kadınlar ise  ellerini göstermekten çekinmezler. 

El Bakımı İçin Maskeler


Bunun için yapılması gereken el bakımıdır. El de bir cilt bakımı kategorisinde yer alır. Ancak insanlar ellerine gerektiği kadar önem göstermiyorlar. Bakım sadece güzelleştirmek değil, dış etkenlerden korumak, mikroplardan arındırmak ve sağlıklı bir yaşam için en çok kullandığımız elimize özen göstermek mecburiyetindeyiz. 

El bakımı için maskeler vardır. Bu maskeleri düzenli olarak bir kaç hafta fazla uzun zaman harcamanıza gerek kalmadan ellerinizin, çatlakları, kuru yerleri veya hasar görmüş kısımları kısa  zaman içerisinde maskeler sayesinde düzelecektir.  Bununla birlikte ellerinizi , güneşten, soğuktan ve zarar verici maddelerden korumanız gerekmektedir. 


Ballı El Maskesi Nasıl Yapılır?



Gerekli malzemeler:

* 1 yemek kaşığı bal
* 1/4 çay bardağına zeytin yağı

Maskenin hazırlanışı: Herhangi bir kap alıp yukarıda belirtmiş olduğumuz bal ile zeytin yağını aynı anda karıştırın. Bu karışımdan sonra ellerinizin  yumuşamasını sağlayacağız. Bunun için  ortalama en az beş dakika olacak şekilde ellerinizi ılık suda bekletin. Yukarıda ki malzemeler ile hazırlamış olduğunuz bal el maskesini ellerinize iyice uygulayın ve 5 dakika boyunca beklettikten sonra ılık su ile güzelce durulayın. 


Kil el bakımı maskesi nasıl yapılır?


* Kil (bir yemek kaşığı)
* Yumurta sarısı (üç adet)
* Badem yağı (bir kaşık)

Kil maskesinin hazırlanışı: yukarıda vermiş olduğumuz malzemeleri temiz kap içine katın ve tamamen karıştırın. Macun kıvamına gelecek kadar karıştırma işlemin devam edin. Karışımın hazır olması durumunda biraz bekletmek ve soğutmak için  15 ile  15 dakika soğuk bir yere özellikle buzdolabına koyunuz. 

Karışımın soğuması ardından maskeyi ellerinize uygulayabilirsiniz. İyice bir şekilde masaj yaparak ellerinize karışımı uygulayın  5 ile  10 dakika arası beklettikten sonra ılık su ile durulayın.  Ne kadar faydalı ve onarıcı olduğunu göreceksiniz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. el bakımı yapmak isteyenler için çok ideal bir maske tarifleri olmuş

    YanıtlaSil
  2. En çok kışın ellerde çatlama ve kuruma oluyor. Maske hazırlamakla uğraşmak istemeyenler de el kremi satın alabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bende el bakımı konusunda dertliyim. Oldukça ellerim kuruyor ve pütür pütür oluyor. Bazı yerlerde nasır bile oluştu, birşeyler yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  4. Bende el bakımı konusunda dertliyim. Oldukça ellerim kuruyor ve pütür pütür oluyor. Bazı yerlerde nasır bile oluştu, birşeyler yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  5. El bakımını bir tercih olarak değil bir gereklilik olarak görün cildinize önem gösterin ki ileride pişman olma durumunda kalmayın :)

    YanıtlaSil
  6. El bakımı maskeleri soğuk havalarda ideal çözüm,inanın ellerim çatladı

    YanıtlaSil
  7. Ellerinizin yıpranmasını beklemeden önce ihtiyacınıza yönelik bakımları uygulamalısınız.

    YanıtlaSil
  8. gayet kolay basit gibi duruyor verilen tarif kolay yapılabilir.

    YanıtlaSil
  9. Bunu benimde denemem lazim elimizi surejli yikayinca bu soguk havalarda kotu olmamasi inkansiz

    YanıtlaSil
  10. Benimde ellerim mahvoldu ya. Deneyeceğim bu maskenizi umarım faydasını görürüm. Yoksa doktor yolu gözükecek gibi bana yine :)

    YanıtlaSil
  11. Eller gün boyu sürekli dışarda olan, en çok görünen uzuvlarımızdan bir tanesi.

    YanıtlaSil
  12. Maskeler ellerimizi hem yumuşatacak hem de ellerde biriken kirlerin atılmasına yardımcı olacak

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.