-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » EHL-i BEYT Nedir, Kimlere Denir?

ads
ads

Peygamber Efendimizin (a.s.v.) Ehl-i Beyti Kimlerdir?


Ev halkı anlamına gelelen "Ehli Beyt" terkibi, ev sahibini, onun eşini, çocuklarını, torunlarını ve yakın akrabalarını kapsar.




Peygamber Efendimiz  (s.a.v.)'in ehli beyti başta olmak üzere bütün çocukları , kadın-erkek bütün torunları, müslüman olup kendisine tabi olan amcaları, onların çocukları, torunları ve diğer akrabaları olan Haşim ve Muttalipoğullarıdır. 

Zamanımızda ise bu terim yani ehli beyt kavramı Efendimiz (S.a.s.)'in torunları olan Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin2in (r.a.) soyundan gelenler için kullanılmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.