-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Anneler Günü (2016) Tarihi

ads
ads

Anneler Günü Ne zaman? Anneler Günü Hangi tarihte?

Anneler günü ne zaman kutlanır? Anneler günü açıklaması, anneler günü ne  zaman ortaya çıktı. Anneler gününün kültürümüzdeki yeri nedir?


Dünyada bir çok gün vardır. sevgililer günü, babalar günü ve birçok gün bunlardan en önemlisi anneler günüdür. Çünkü annelerin hakkı hiç bir zaman ödenmez. Ancak anneler günü denmesi bizce hoş değil. Çünkü annenin günü olmaz bir güne sığdırılamaz. Annelerin günü  365 gündür. Ancak tabi belirlenmiş bir gün olarak anneler günü vardır. Bu gün ile o güne dair hediyeler alınır ve gün kutlanır. En azından bir günde olsa o annelere yetebiliyor. Yukarıda dediğimiz gibi her ne kadar bir günde olsa her gündür. Bunu unutmayalım. Yada annemizi sadece o günde hatırlamayalım bu ahmaklık olur.


Anneler Günü (2016) Tarihi


Şimdi gelelim asıl konumuz 2016 yılında anneler günü hangi  tarihte ne zaman kutlanacak.  2016 senesinin anneler günü ne zaman?

Genel olarak her zaman bu gün Pazar gününe denk geliyor bu yılda 8 Mayıs 2016 Pazar günüdür.

Bu günde annelerimiz anmak ve onlara güzel sözler söylemek ve günü kutlamak elimizden geldiğince hediye almak onların gönlünü hoş edecektir. 


Annelik, evladına gösterdiği sevgi, ilgi, şefkat ve diğer unsurları kapsayan geniş anlamı ile buna verilen isimdir.  Bu sene 2016 yılında Mayıs ayına girdiğimizin 2. haftasına denk gelen ve Pazar günü 8 Mayıs olarak belirlenmiştir. 




Anneler  Günününü Kim Çıkardı.


Normal olarak bizim kültürümüzde yeri olmayan bir gündür. Genel olarak sadece anneler günü değil diğer birçok günler batıdan bize bulaşmıştır. Bu günler genel olarak insanlarımız artık eskisi  gibi bu günlere riayet etmiyorlar zaten dediğimiz gibi önceleri  kültürümüzde yoktu. 

Tarihçesi:

Eski Yunan insanlarının Yunan mitolojisindeki birçok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea şerefine yaptıkları festivali kutlamalarıyla başlamıştır. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini Hz. İsa’nın (a.s.) ddünyaya gelişinden  250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele için kutlamalar düzenlenmekteydi.

Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan bir vatandaş "Anna Jarvis"  ismindeki kişi annesinin vefatı ile yıkılır. Ve bu üzüntüsünü gidermek için ise  1908 senesinde bir anma günü ortaya çıkarır ve 1914 yılında ise ABD genelinde kongre onayı ile anneler günü kavramı genişlemiş bulunmaktadır. 

Adı geçen kişi  annesinin ölümünü bir türlü aşamamış ve üzüntü, keder ve sıkıntı içinde hayatı devam ederken, bu kaybın acısını nedense bir türlü giderememiş.  Ve bundan dolayı ise her sene annesinin ölmüş olduğu yıl dönümünde daha büyük üzüntü ile  sevdiklerini etrafına toplar ve o acıyı insanlara yansıtırmış. Ve sonraki vefat ettiği yılda bir Mayıs ayı 2. haftası olan Pazar günü insanları toplar. Ve oldukça  fazla insan  etrafında toplanır. Onlara hitap ederek: Bu gün annemin ölüm yıl dönümü ve ben annemi çok seven biriydim ama kaybettim her sene bu günü kutlamak istiyorum bunu kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? diye seslenir. Ve oradakiler bunu kabul ederek anneler günü tamamen ortaya çıkmış olur. Ve bundan sonra her sene Mayıs ayının 2. haftası kutlanmaya devam eder.

Yani buradan anladığımız kadarıyla anneler günü olmak yerine bence anne günü olmuş Yani o kişinin annesinin günü olmuş. Sonra anneler günü diye bize kadar gelmiş. Biz İF ailesi olarak tabi ki anneler gününe karşıyız. Annenin günü olur  evet  ama aynı yukarı da anlattığımız  gibi vefat ederse yıl dönümü olarak, ama yaşayan annelerimizin her günü annemizin günüdür. Yoksa her sene Mayıs ayınının 2. Haftası Pazar günü benim annemin günü değildir. O kişinin annesinin günüdür. 

Bunların haricinde doğal olarak anneler günü kutlanacak ve ne tür hediye alayım diye kararsız kalanlara  bir kaç öneri sunabiliriz.

* En uygun olarak buket çiçek, gül, karanfil vs..
* Özel olarak hazırlanmış çikolata veya pasta.
* Evde eskimiş olan veya bulunmayan bir  ev eşyası alabilirsiniz. Bu onları daha çok mutlu edecektir.
* Kıyafet, takı, yüzük, küpe, saat, kolye gibi..
* Ve en güzeli anne senin tek bir günün yok, her gün senin günündür benim için diyerek elini öpmek. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

19 yorum:

  1. analarımız baş tacıdır, cennet anaların ayakları altındadır. Bu tip özel günlere önemini anlamak adına eyvallah fakat bunlar bana biraz kapitalist düzenin hediye aldırma merakı ile yapılmış oyun gibi geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle sana katılıyorum, babalar günü, anneler günü adı altında bu özel günlerde markalar ve çiçecikler para tuzağına düşürerek birşeyler satma telaşesinde. Bu şekilde yıl içerisinde yapamadıkları sirkülasyonu sağlıyorlar...

      Sil
  2. çok az bir süre kaldı, bende tarihi unutmuştum açıkcası ama rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin, onalr herşeyin en güzellerine layık.

    YanıtlaSil
  3. anneler günü sadece bir gün değil hergün olmalıdır o günün bir tarihi yoktur dokuz ay seni karınında taşıyan birine yılın bir gününü vermek hayatın yanlışlarından biridir yine bence

    YanıtlaSil
  4. Anneler günü dedikleri sembolik bir gün anneliğin günü olmaz 365 gün annelerin günü ve sembolikte olsa kutlama yapılıyor ve tamamen aklımdan çıkmıştı bu tarih teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Ay anam canım anam biricik anam. Allah seni başımdan eksik etmesin. Benim için sadece bugün anneler günü değil hayatım oyunca hep anneler günümsün..

    YanıtlaSil
  6. Ben Anneler günü dediğimde sadece annemlerin değil;Ofis te çalışan annelerinkini de kutluyorum .Bu arada Anneler gününün 8 Mayısta olduğunu öğrenmemde iyi oldu

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten unutulmaması gereken günlerden birisi annelirimizi yılda 1 günde olsa hatırlayıp onlara hediye almalıyız

    YanıtlaSil
  8. anneler günü 365 gündür buna katılıyorum Allah Varlıklarını eksik etmesin ana hakkı ödenmez elbette

    YanıtlaSil
  9. Annelerimizi sadece senede 1 gün anmakla olmaz tabiki. Her daim el üstütnde tutmamız gereken bizi yetiştirip büyüten annelerimizin şimdiden anneler günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  10. bu ozel gunlerı hıc sevmesemde anneler gunune ozel bır seyler yapmak gerekebılıyor en azından bır gun

    YanıtlaSil
  11. Anneler günü eyvallahta bu günler her gecen gün çoğalıyomuş hissine kapıldım Annelerin hakkı ödenmez.

    YanıtlaSil
  12. kampanya ve hediye reklamlarından ne zaman geldiğini anlamak çok da zor olmasa gerek. Ben annemin her gününü anneler günü olarak kutluyor ve değer veriyorum. Bu tip özel gün kandırmacaları benim için boş, annem için de boş. O gün benden hiç bir ayrıcalık beklemez. Çünkü her daim bu ayrıcalığı görüyor zaten....

    YanıtlaSil
  13. yahu sadece o gün hatırlayacaksan hiç kutlama daha iyi.. annelerin hakkı öyle bir gün çicek alınarak ödenmez sen hayırlı evlat ol anneni unutma o ona yeter..

    YanıtlaSil
  14. Evet bir marka ve alış veriş çılgınlığı günü ama en değerli hediye o gün Annenize sıkıca sarılıp onunla bir sene daha geçirebildiğiniz için şükretmek bence

    YanıtlaSil
  15. anneler candır,anneelr çiçektir ,anneler bir gün değil hergün hatırlammalı, annelerini kaybedenler yüreği buruk kalmaktadır.

    YanıtlaSil
  16. 2-3 gündür internetten hediye bakıyorum anneme :) çok güzel hediyeler var bir türlü karar veremedim.

    YanıtlaSil
  17. Bu sene yoğunluktan anneler gününü unutmuştum. Hatırlamama yardımcı oldu. Bir gün değil her gün anneler günüdür.

    YanıtlaSil
  18. Cennet annelerin ayaklarının altındadır, ata sözünü boşuna dememişler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.