-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Batı Amerika’da Görmeden Dönmeyeceğiniz 5 Şehir

ads
ads
Bir şekilde Amerika’ya gitmeye karar verdiyseniz ya da ordaysanız Amerika’da gezilecek yerler konusunda da merak ettikleriniz vardır. Bu yazının başlığında da anlaşılacağı gibi Amerika’nın Batı bölgesinin bazı önemli şehirlerini sizler için derledik. https://www.ucakbileti.com ile Amerika için dilediğiniz havayolundan ucuz uçak biletinizi alarak Amerika macerasına katılabilirsiniz.

New York

Dünyanın en önemli turizm ve ticaret merkezi olan New York City’yi görmeden Amerika’yı görmüş olmazsınız. New York Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından New York metropolitan bölgesinin merkezidir New York, Amerika’ya gidenlerin en çok ziyaret ettiği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin hem en popüler hem de nüfus yoğunluğu bakımından en büyük şehridir. New York City dünyanın en önemli ticaret ve finans merkezlerinden biridir. Work and Travel New York gezisi olmadan tamamlanmış sayılmaz.

Boston Massachusetts Eyaletinin başkenti ve en büyük şehridir. Ayrıca New England olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu bölgesinin de resmi olmayan merkezidir. İsmi duyulunca basketbol severlerin aklına Boston Celtics ve TD Arena, teknoloji tutkunlarının aklına MIT getiren şehirdir. Boston’ı diğer Amerika eyaletleri ve şehirlerden ayıran en belirgin fark kuşkusuz Avrupai görünümüdür. Boston günümüzde bir eğitim, sağlık, finans ve teknoloji merkezidir. M.İ.T., Harvard Üniversitesi, Tufts Üniversitesi, Massachusetts Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi, Boston Koleji, Wellesley Koleji ve Boston Üniversitesi gibi dünyaca ünlü eğitim kurumları Boston ve civarında yer alırlar.

Seattle


Seattle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde bulunan bir şehirdir. Seattle, ABD'nin en büyük ilk on şehrinden biridir. Bütün dünyayı Franchise zincirleriyle saran ve dünya insanlarının favori kahvelerini yapan Starbucks Coffee’nin doğduğu yer olan Seattle şehri en kuzeybatı ucunda Kanada sınırında yer alır.

Chicago

Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfus bakımından en büyük üçüncü şehridir. Illinois eyaletinde Michigan Gölü'nün güneybatı kıyısında yer alır. Genelde rüzgarlı ve yağışlı bir hava hakimdir. 1833 yılında kurulan şehir, 1885 yılında ilk gökdelenin bu şehirde yapılması ile de tarihe geçmiştir. Ünlü Sears Kulesi (110 katlı) bu şehirdedir.
Göle nazır olan şehir merkezinde gökdelenin ve renkli sokakların yanı sıra, çeşitli kanatlı hayvan türlerinin esenlik içinde rahatsız edilmeden yaşadıkları park ve bahçeler yer almaktadır. Her türlü ulaşım ağı mevcut olup kısa mesafeler için bisikletler yoğun olarak tercih edilmektedir.

Miami

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Atlas Okyanusu kıyısında bir kıyı kentidir. En gelişmiş sektör turizm sektörüdür. Miami'de yaklaşık 5.000 Türk yaşamaktadır. Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur. Bunun en büyük sebebi ise burada yaşayan halkın çoğu çevre ada ülkelerinden geldiklerindendir. Miami eşsiz güzellikteki sahilleriyle ve tabii ki NBA takımı Miami Heats ve güzel Miami Heats kızlarıyla ünlüdür. Bölgenin en gelişmiş sektörü tabii ki turizmdir. Her yıl dünyanın değişik ülkelerden binlerce turisti ağırlar.

Uçak biletinizi henüz almadıysanız planınızı yapmaya başlayıp Ucakbileti.com üzerinden Dünya’nın  birçok noktasına tüm havayollarını tek akranda sorgulayabilir, ucuz uçak biletinizi alabilirsiniz. THY, AtlasGlobal, Onur Air, Anadolujet, BoraJet, Pegasus gibi farklı havayolu firmalarının uçak bileti alternatiflerini karşılaştırabilirsiniz. Onur Air uçak bileti seçeneklerini görebilir fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Batı Amerika’da Görmeden Dönmeyeceğiniz 5 Şehir



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Valla hepsini görmek isterim gerçekten fakat en çok görmek istediği yer aralarında hangisi olur diye soracak olursanız Miami derim.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.