-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Hosting Nedir?

ads
ads
Bir internet projesi içerisine giriyorsanız veya web sayfalarınız varsa o zaman bunları yüklemeniz içinde bir alana ihtiyacınız var işte bu alan hosting denilmektedir.  Hostingler belirli bir ücret karşılığında size boş alanlar olarak ayrılır hosting hizmetini bir yer sağlayıcı olarak düşünebilirsiniz ve bu yer sağlayıcılar bir bilgisayar mantığında ancak bilgisayardan daha güçlü makinalar üzerinde konumlandırılmaktadır. Her hosting 24 saat açık olmak durumundadır. Sunucular kapalı olduklarında sizin sitenize de erişim imkânsızlaşmaktadır. Bu yüzden de hosting seçerken dikkatli olmak gerekir.

Hosting Nedir?


Örneğin bunu şu şekilde düşünebilirsiniz. Bilgisayarınıza hosting.com.tr yazdığınız da site açılıyorsa o zaman bu sunucu açık demektir.  Sunucular kadar sunucuların tutuldukları yerde önemlidir bu sunucular data center denilen özel odalarda muhafaza edilmektedir. Bu odaların belli başlı yetkilileri olur ve onlar dan başkası bu sistem odalarına giremezler. Hosting firmalarının ayrıca bir jeneratörü olması gerekir olası bir elektrik kesintisi yaşandığında hizmetin aksamaması için bu şarttır.  Bu odaların konforu bakımından her şey düşünülmek zorundadır klima hızlı internet ki bunun metro internet dediğimiz hali olmalı. Evet, hosting bir site için ana beyin demektir diyebilirim dilerseniz bu noktada sizlere başarılı bir bayi hosting firmasının özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Ama öncelikli olarak işe başlamadan önce etkili bir domain almanız gerektiğini de hatırlatmalıyım. İyi bir hosting firması 7/24 size desteği olmalı hosting.com.tr’ de de bu desteği rahatlıkla bulabilirsiniz. Güvenlik anlamında herhangi bir sorun teşkil etmemeli çünkü onların güvenlik konusunda bir açığı olduğunda bu direk olarak sizin sitenizi etkileyecek bir durumdur ve de bu nedenle istemediğiniz sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun yanı sıra size limitsiz bir hosting sağlaması gerekir hosting.com.tr yine bu noktada vazgeçilmezdir. Size limitsiz bir hosting hizmeti sunacaktır. Gerçek manada firma işini çok iyi biliyor ve müşterilerine de her zaman memnuniyetlerini yansıtmayı çok iyi biliyorlar. Bugün bünyesinde bir çok siteyi barındırdığını da rahatlıkla söyleyebiliriz ve geniş alt yapısının yanı sıra geçmişinin de uzun ve parlak olması onun bu noktada tercih edinirliğini de artırıyor.

İşin bir başka yönü de yine bu maillerinize hosting firmanız sayesinde rahatlıkla ulaşabiliyor olmanızdır çünkü özellikle e-ticaret işiyle uğraşan kişilerin mailleri oldukça önemlidir tüm yazışmalar burada olduğundan dolayıdır ki hosting’inizin başına gelecek bir durum aynı zamanda sitenizin de gideceği gibi maillerinizin de yok olmasına neden olacaktır.


Kaliteli bir hosting firmasına sahipseniz sitenizin açılış hızı da bundan etkilenecektir desteklediği programlar ve genel özellikler hepsi bu önemli konuya dâhildir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Bilgiler çok faydalı teşekkür ederim. Bir web sitesi açmak istiyorum ve araştırma yapıyordum, hosting olarak kararsızdım aydınlandım.

    YanıtlaSil
  2. alan adlarırın barındığı yerdir. dosyalarınız internet üzerinden barındığı yer olarak da tanımlanabilir.

    YanıtlaSil
  3. hosting web siteleri gereklidir. tabi ücretsiz blog servisleride var. en çok blogger tercih ediliyor fakat hosting alarak wordpressi sınırsınız kullanabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Hosting hakkında bilmediğim şeyler varmış gerçekten bildiğimi sanıyordum bilgi paylaşımı için teşekkürler çok işime yarayacak..

    YanıtlaSil
  5. son dönemde isimtescil de yaşanan sıkıntılar bu işler ile uğraşanları cidden bezdirdi bende bugün değiştiriyorum kurtuluyorum artık

    YanıtlaSil
  6. Ben turhost kullanıyorum 3 yılı geçti herhangi bir sorun yaşamadım daha teknik servisi ilgili.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.