-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Implant Sureci Nedir, Tedavi Olduktan Ne Kadar Sure Sonra İyileşir, En Önemli Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler Nelerdir?

ads
ads
İmplantlar çene kemiğine monte edildikten itibaren, iyileşmek için gerekli olan zaman bir hayli kısadır. İmplant yerleştirilme işlemleri bittikten sonra ki süre zarfında hekim tarafından hastaya dikkat etmesi gereken uyarılar yapılmaktadır. Ve yine hekim tarafından hastaya belirli bir zaman diliminde kullanması gereken ilaçlar verilir ve nasıl kullanacağını aktarılır. Anestezi ilaçlarının etkisi azalmaya başladığı andan itibaren hasta artık yemek yiyebilir ve normal bir şekilde yaşamına devam edebilir. İmplant Ankara gibi büyük şehirler de çok daha fazla sayıda klinik tarafından yapılabilir. Bu sizler için büyük bir avantajdır.

İmplant taktıracağınız kliniğin temizliğine çok dikkat etmelisiniz. Hastalıkların büyük çoğunluğu hastane, sağlık kabini, sağlık kliniği gibi yerlerde bulaşmaktadır. Perladent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği gibi güvenilir ve hijyenik sağlık kliniklerinde bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bazen diş implantları genel anestezi kullanılan bir işlemle yerleştirilebilmektedir. Bu gibi bir durum da hasta 5 saat kadar gözlem altında tutulmaktadır. Hasta gözlem sonrasında doktorun talimatlarını dikkatle dinlemek durumundadır.

Implant Sureci Nedir, Tedavi Olduktan Ne Kadar Sure Sonra İyileşir, En Önemli Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler Nelerdir?

Hasta doktorun söylediklerini önemser ve bu uyarıları dikkate alırsa kesinlikle hiçbir sorunla karşı karşıya kalmayacaktır. Bahsettiğimiz gibi implant tedavileri kısa sürede iyileşmektedirler. Ağız dokusunun yapısı yüzünden hızlı bir şekilde iyileşmektedir, özellikle implant yapılırken açılma durumu söz konusu olan diş etinde bu durum çok daha belirgindir. Çene kemiğine vidalanmış olan implant, çeneye ilk takıldığı andan itibaren iyileşme sürecine girmiş bulunmaktadır. Fakat hekimin istediği asıl iyileşme süreci kesinlikle bu değildir. İmplantların üst kısımlarının yapılabilmesi adına ortalama 4 ay kadar beklemek gereklidir. Hekimin bu sürede ki bekleme amacı kemikle titanyum implantın tamamen bütünleşmesini sağlamak olacaktır. Titanyum özellikleri doğrultusunda çene kemiği implantın pürüzlü hale getirilmiş yüzey kısmına yapışmaktadır. Çene kemiği titanyumu çevreledikten sonra implant tam olarak yerine sabitlenmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kullandığınız implant üreticisinin yıllardır üretim yapan bir firma olması olacaktır. Aksi takdir de bir sorunla karşılaşırsanız destek almanız zor olacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Yakında bende tedavi olacağım ve sayenizde biraz öne bilgiye sahip oldum neler yapıp neler yapmayacağımı öğrendim teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. implant çokmeşakkatli bir işe benziyor 4 ayda bekleme süresi tam olarak düzelmesi için baya fazla.

    YanıtlaSil
  3. İmplant gerçekten zor bir şey. Ve zor olduğu kadarıyla oldukça pahalı bir yöntem. Gerçekten maddi durumu iyi olmayanların asla bulaşamayacağı birşey.

    YanıtlaSil
  4. benim gibi dişçi fobisi olan birisi için tüm sakinliğim ile okuyabileceğim faydalı bir yazı olmuş. Bu sıra yaptırmam gereken bir İmplant var ki korku ve bilgisizlik ile tereddütdeydim. Gerçekten teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. İmplant çok korktuğum bir uygulama. Dişetinize ve kemiğinize gömülecek olan bu metalin çok kaliteli olması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle uzman ellerde yapılmalı bu işlem.

    YanıtlaSil
  6. İmplant önemlidir sonuçta vücudunuza yabancı bir metal girecek bunu kaliteli omlasına önem göstermelisiniz

    YanıtlaSil
  7. İmplant isi cidden sorun su anda fiyatlari da cok yuksek fiyatlarda acibademde sormustum 1100 ve 2200 demisti

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.