-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kutlu Doğum Haftası (2016)

ads
ads

Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Hangi Tarihte?

2016 senesi Mübarek Doğum Haftası ne vakit? 2016 Mübarek Doğum Haftası ne vakit başlıyor? Mübarek Doğum Haftası, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğduğu haftaya denir. 


Bu özel ve mübarek gün ile ilgili merak ettiğiniz ayrıntıları sayfamızın içeriğinde yer almaktadır. Ayrı olarak mübarek doğum haftasına özel hazırlanan videolarla bu özel günlerin ehemmiyetini öğrenebilirsiniz. Peki 2016 Mübarek Doğum Haftası ne vakit? İşte 2016 Mübarek Doğum Haftası ile ilgili merak ettiğiniz ayrıntılar yazının devamında...

HZ. Muhammed'in (s.a.v) anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı dile getirilen bir etkinlik haftasıdır. Etkinlik son senelerde 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadir.

Kutlu Doğum Haftası Hangi Zamanlarda Olacak?


Mübarek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bir dönem hicri tarih, bir dönem de miladi takvim asal alınarak gerçekleştirilmiş, Diyanet işleri başkanlığı; 2007 senesinde bir genelge ile Mübarek Doğum etkinliklerinin 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmasını ve bu tarihlerin dışında program tertip etmemesini karar altına almıştır. Mübarek Doğum Haftası, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum gününü kutlamak emeliyle her sene 14-20 Nisan arasında eda edilir.

Kutlu Doğum Haftasında Neler Yapılmalı?


Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa Rebiül-önce ayının 12.gecesi başka bir deyişle Mevlid kandilinde dünyaya gelmiştir. Bu kutlu ayda neler veya ne tür ibadetler ile meşgul olmamız gerekir. Hangi ibadetleri bugünlerde yapmamız gerekiyor? İlk olarak olarak Kutlu Doğum Haftasında yapılaması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz... İlk olarak bol bol Salat-ü selam getirebiliriz. Hadisi şerifleri okuyabiliriz. Bol bol Kuran okuyabiliriz. Peygamber Efendimizin hayatını nasıl yaşadığını yine okuyup,yaşantımızı ona göre yeniden gözden geçirebiliriz. Mademki kutlu doğum haftası bu kadar insan Peygamberimizde söz ediyor,salat-ü selamlar getiriyor,“temiz bir niyetle salat-ü salam getirip,sonrada güzel ve hayırlı isteklerimizi Yüce Allah’a bildirip arkasından tekrar salat-ü selam getirirsek kesinlikle kabul olur diye düşünüyorum.” Geceleri kalkıp teheccüd namazı kılıp,iki salat arasında kesinlikle kabul olan duamızı yapabiliriz. Kuran okuyup önce Peygamberimiz muhammet Mustafaya ve sonra diğer peygamberlere armağan edebiliriz. Bize ailesinden dahi düşkün olan Efendimizi anlatan sohbetler yapabilir,sohbetler dinleyebiliriz. HZ MUHAMMED (s.a.v) EFENDİMİZİN DOĞUM GÜNÜ Hz Muhammed (s.a.v) Efendimizin doğumu Rebiülevvel'in 12. Pazartesi hicri senesidir. 20 Nisan 571 miladi seneninde yalnızca Dünya'yı değil bütün kainatı şereflendirmiş ve bizlerde O Mübarek Peygamber'in (a.s.v.) Ümmeti olma şerefine nail olmuşuz.

Bunların hepsinden öncesinde  Ruhu yaratılan Efendimiz, Hz Adem'in yaratılışı ile Efendimizin nuru pak silsilesi nesebi Hz Adem'e verildi. Ondan Hz. Nuh'a sonra Hz. İbrahim'e, Hz. İsmail'e daha sonra Efendimizin dedesi Abdulmuttalib'e babası Abdullah'a ondan annesi Âmine'ye ve nihayet Nuru herdaim var olan efendimiz fiziki yaratılışı ile sahibini buldu. Annesi Âmine "Ben başka kadınlar gibi, gebelik zahmeti çekmedim. Ancak düşümde biri gelip ey Âmine, iyi bilmelisin ki, sen âlemlerin hayırlısına gebesin. Doğduğu zaman ismini Muhammed (s.a.v) yani övülmüş insan koyasın" diye konuştu.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.