-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Medinetü'l-İlim

ads
ads
Medinetü'l-İlim
Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) ilimlerin şehri, menbadıdır. Allah (celle celâluhû) kulu Muhammed'i (s.a.v) ruhen ve bedenen temiz kılmış, onu ayıp ve kusurlardan beri eylemiştir. Ona hikmeti ve ilmi bahşetmiştir. Onunla hakkı görmeyen kör gözleri, kapalı kalpleri ve sağır kulakları açmıştır. O (a.s.v.) pek çok hadisinde ilmin ve alimin değerine işaret etmiş ve ilmin, kadın erkek her Müslüman için farz olduğunu, faydalı olan ilmin müminin yitik malı olduğunu ve nerede bulursa onu alması gerektiğini beyan buyurmuşlardır.

Bir ayeti kerimede Yüce Allah, ilmin önemine işaretle, Nebisine (s.a.v) "(Resulüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" (Zümer 39/9)




Yazar: Hüseyin Okur

Esma-i Nebi - Resûlullah'ın (sallalahu aleyhi vesellem) isimleri [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.