-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Pagerank Bitti, Neye Göre Çalışma Yapmalıyım?

ads
ads
Pagerank Bitti, Neye Göre Çalışma Yapmalıyım?
Geçen günlerde Google Pagerank değerlerini tüm sitelerden sildi. Kendi sitelerinden, Facebook, Twitter...  bunların da değerli sıfır. Ama zaten pagerank olayı yıllar önce bitmişti. Sadece görüntüde vardı. Ancak insanlar link ve tanıtım yazısı almak için pagerank değerine göre  değerlendiriyordu.  Eğer geçerli olsaydı eve doğru uygulama diyebiliriz. Ama artık yok şimdi ne olacak?

Hiç bir şey olmayacak gene eskisi gibi devam edilecek. Ama bunun için sitenin kalitesine bakmak lazım.  Örneğin Alexa değeri düşük olan siteler kalitesini gösterir. Ama düşüklük 300,  200 gibi oranlar değil. 100 binden aşağısı olanlar içindir. Çünkü normal şekillerde  200 binlere kadar gelmek mümkündür.  100 binden sonrası önemli o zaman rekabet başlar ve düşürmek oldukça zordur. Bu yüzden ilk olarak pagerank değerine bakın. Sonra ise  "DOMAIN AUTHORITY"  ve "PAGE AUTHORITY" değerlerine bakın. Bu değelerçok düşükse  site kaliteli değildir.  Bu sonuçlara bakmak için bu >> bağlantıdan kontrol ediniz. https://moz.com/researchtools/ose/   ve sonrasında  Trustrank değerlerine bakın.  En az 2 olması lazımdır. aşağısı kalitesinin az olduğunu gösterir.

ibrahimfirat
benim sitemin değeri 16 Nisan 2016 yılına ait.


Ve bunun haricinde kullanabileceğiniz ücretsiz olarak değerleri görebileceğiniz site değerleri için ise  "https://majestic.com/" adresini kullanınız. Girişte istediğiniz sitenin örnek olarak http://www.ibrahimfirat.net adresini girin ve değerlere bakın. 

Burada bulunan  değerler ise "Trust Flow ve CITATION FLOW" olmak üzere ikiye ayrılır. Bu değerler yüksekse site kalitelidir. Yani Trust flow (güven akışı demek) değerinin 10 veya 15 den daha düşük olmaması gerekir. zaten bu değerler olursa diğer değer daha yüksektir.

Ve bunların haricinde ise sitenin yaşına bakın ve domain tarihinin en son ne zaman biteceğine bakın bakalım uzun ömürlü bir sitemi eğer 3 yıldan az uzatılmış ise pek geleceğe dönük olmadığı da düşünülebilir. Ancak tam olarak kesin diyemeyiz kişi bunu her sene yenileyebilir. Ve sitenin indeks sayısına bakın. Ve  güncellik kontrolü yapın bakın bakalım günde ne kadar içerik giriliyor ve ne sıklıkla güncelleniyor. 

Şimdilik diyeceklerim bu kadar ilerleyen zamanlarda daha detaylı bilgiler ile karşınıza çıkacağız.

Ancak şuan Google'dan  pagerank konusunda bir açıklama gelmediği için bilemiyoruz belki yeniden bir güncelleme olur kim bilir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Pagerank değeri uzun zaman önce sona ermişti. Fakat internette o kadar çok asılsız bilgi dolaşıyorki insanlar neye inanacağını gerçekten şaşırıyor. Umarım herkes için en iyisi olur.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten bu sistemi çok beğendim, bilgim yoktu fakat pr değerlerinin kaldırılması iyi olmadı, şimdi rankbrain gelecek ve çok karmaşık bir sistem olacak..

    YanıtlaSil
  3. konuyu çok güüzel özetlemiş arkadaşımız bu page rank belirsizliğinde yeni altarnatifler olması iyi birsey

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler için teşekkürler kendi sitemi değerlendirdim ve dediklerinizi not aldım yararlı bilgi elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. gayet iyi oldu, çünkü backlink ile, tanıtım yazıları ile kolaylıkla artabilen gerçeği çok yansıtmayan bir değer haline gelmişti. Bundan sonra bu şekilde bir kıstast yok. Artık sitelerin değeri ve rütbesi ne olur bilmiyorum ama pagerank olmayacağına sevindim...

    YanıtlaSil
  6. Pagerank uzun zamandır güncellenmiyordu ve açıklamada yapılmıştı bir önemi kalmadığına dair daha erken de sıfırlayabilirlerdi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.