-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Günümüzün Gizli Hastalığı: Depresyon

ads
ads
Depresyon Nedir?

Depresyon, dünyanın her yerinden ve her yaştan insanın karşılaşabileceği sağlık sorunlarından biridir. Bugün her beş insandan birinin hayatının bir noktasında karşı karşıya kaldığı depresyon, genel kanının aksine gerçek bir sağlık sorunudur ve ne yazık ki yeteri kadar önem verilmediği için insan hayatının kalitesini ciddi bir anlamda düşürmektedir.

Depresyonun Sebebi Nedir?

Beynin kimyasallarında meydana gelen değişiklikler bir bireyin depresyona girmesine sebep olmaktadır. Ancak beyindeki bu kimyasal değişikliğin ortaya çıkmasına sebep olan faktörler kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Stres, hormon seviyelerindeki ani değişiklikler, genetik olarak aktarılan psikolojik hastalıklar, acı, büyük üzüntüler ve daha pek çok faktör bir bireyi depresyona sürükleyebilir.

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Kısa, gelip geçici bir mutsuzluk döneminden çok daha fazlası olan depresyon hastalığının insan hayatını bu derece etkilemesinin sebebi depresyon belirtileri ve hastalığın göz ardı edilmesidir. Depresyon belirtileri hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmamak ve bireyin durumuna bilinçli bir şekilde yaklaşmamak hastalığın tedavisini geciktirmekte ve hastanın durumunu ciddileştirmektedir. Ayrıca depresyon belirtilerinin, şizofren belirtileri ve panik atak belirtileri ile çok benzemesi yanlış teşhis ve tedaviye sebep olabilir ve hastalık daha da ilerleyebilir.  Bu yüzden depresyon belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için büyük önem taşımaktadır. 

Depresyon belirtileri şöyle sıralanmaktadır:

·        Uzun süren mutsuzluk dönemleri
·        Hayata karşı duyulan umutsuzluk
·        Sık öfke nöbetleri
·        Konsantrasyon bozuklukları
·        Hafıza sorunları
·        İnsanlardan uzaklaşma isteği
·        İş, okul ve diğer sorumlulukları ihmal etme
·        Kendine zarar verme isteği
·        Sürekli halsiz ve yorgun hissetme
·        Nedensiz ağrı ve acılar
·        İştahta düzensizlikler
·        Kilo alma ve verme
·        Uykuda düzensizlikler
·        Cinsel isteksizlik

Depresyon Tedavisi

Bugün, geliştirilen modern tanı ve tedavi metotları ile depresyon tedavisi hiç olmadığından kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Psikologlardan alınacak psikolojik destek ve terapiler, depresyon testi ile doğru tanının konulması, gerekli görüldüğü durumlarda psikiyatri yönlendirmesi ile depresyona sebep olan beyin kimyasallarındaki değişikliklerin dengelenmesi ve daha pek çok yenilikçi yöntem ile depresyon tedavisi her gün yüzlerce insanın hayatını kolaylaştırmaktadır.


Günümüzün Gizli Hastalığı: Depresyon


Madalyon Psikiyatri Merkezi, deneyimli uzman kadrosu, güler yüzlü hizmeti ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilen depresyon testi ile depresyon tedavisinde Türkiye'deki öncü kuruluşlardan biridir. 2005 yılından beri İstanbul ve Ankara'daki merkezlerinde hizmette olan Madalyon Klinik, uzman psikolog ve psikiyatrlar ve depresyon belirtileri testi sayesinde depresyon tedavisinde vazgeçilmez kuruluşlardan biri haline gelmiştir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Günümüzde hemen hemen herkes farkında olmasa bile ara ara depresyona girmektedir.

    YanıtlaSil
  2. Cevdet Bozbakış19 Ağustos 2016 09:02

    Çok doğru bir konuya değinilmiş. Bugün artık depresyon o kadar sıradan hale geldi ki, kişi depresyona girdiğinde tedavi aramaya bile tenezzül etmiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.