-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » İtfaiye Araçları

ads
ads
Bu yazımızda da Osmanlı zamanına doğru kısa bir yolculuk yapalım. O zamanlar çok güzel zamanlardı kim istemezdi ki? O zamanlarda yaşamak ve o günleri görmek. Görmedik ama gördük gibi biliyoruz o zamanları ve tarihimiz bunu bize güzel bir biçimde açıklıyor zaten. 


Osmanlı imparatorluğu çok uzun dönem dünyaya hükmetmiş ve hiçbir zaman kimsenin hakkını gasp etmemiş adaletli bir devlet idi. O zamanlarda bilindiği gibi teknolojik açıdan, yani bu zamanın teknolojisine göre araçlar yok denecek kadar azdı. itfaiye araçları vardı ama şu zamana göre çok gelişmiş teknoloji ile donatılmış değildi. O zamanın yangın söndürücülerine tulumbacılar ismi verilmekteydi. Ve bu sayede yangınlar söndürülmekteydi.

Şimdi ise teknolojinin zirve yaptığı bu dönemde en gelişmiş itfaiye araçları yer almaktadır. yangın her zaman ve her devirde çıkmıştır.  Ne zaman ve ne saatte çıkacağını kimse bilemez. Bu yüzden yangın gerçekten çok tehlikeli ve geçmişte de günümüzde çok canlar almıştır.  Fakat günümüzde gelişen araçlar ile yangın olan yerlere çok çabuk ulaşan, teknoloji harikası araçlar ile bu tür kötü durumlar çabuk engellenebilmektedir. 


İtfaiye Araçları


Aslında insanlar  tarafından pek önemli görülmese de yangın söndürmek veya itfaiyeciler bizlerin göz bebeğidir. yangın durumlarında haber vererek gerekli hizmetleri en hızlı şekilde bizlere veren insanlardır. İtfaiye geniş kapsamlıdır. Erleri, onbaşıları, çavuşları gibi  rütbeler vardır. Biz bu konuda itfaiye araçları ile ilgili yazı yazacağız. Lafı fazla uzatmadan. 

Örnek olarak: Unimog araçları çok işlevsel görevler görmektedir. Oldukça iyi  tasarım ve güçlü kapasitesi ile çok işe yaradığını zaman zaman görürüz. Bunun yanı sıra "LION 8x8 olarak özellikle  hava alanlarında çok üstün koruma gücüne sahip çok güçlü bir araçtır. Bazı özelliklerini sayalım:

  * LION, tabi bu araç 4x4 - 6x6  ve  8 x 8 olarak türleri vardır. Bu harika itfaiye aracı en tehlikeli anlar için yangının  çıktığı  bölgeye saniyeler içinde   ulaşmaktadır. Beygir gücü ise oldukça fazladır. 

    * Volkan M 55, bu araçta  yangın anında çok etkili araçlarımızdan biridir.  merdiven uzunluğu 55 metre yükseliğe kadar çıkabilmektedir. Buda ne kadar insanın  hayatını kurtarabileceğini göstermektedir.

Şuanlık sadece  bunlarla yeterli olacağını düşünüyoruz. Daha fazla ve işlevselliği olan itfaiye araçlarını "volkan.com.tr" adresinden ulaşabilirsiniz. Sitede çok geniş bildiler yer almaktadır. Hem görsel açıdan hemde metinsel açıdan bunlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.