-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Ustamı Arıyorum

ads
ads
Uzun zamandır ülkemizdeki beyaz yakalı işsizlik sorununa değinmek için bir yazı yazmak istiyordum. Yazacağım yazınının taslağı kafamda az çok belliydi.
İşte gençler üniversiteyi bitirir bitirmez gerçekten bir yerlere hemen başlayıp kariyerlerini çizebiliyor mu? Deneyim sahibi olanlar muhtelif nedenlerden ötürü işinden ayrıldıktan sonra rahatlıkla yeni bir işe başlayabiliyor mu? Yüksek lisansa başlamak mı faydalıdır ya da ikinci bir üniversite okumak mı? Hangi dilleri iyi bilmek bize avantaj sağlar? İkinci bir dil gerekli mi?

Ustamı Arıyorum


Yoksa bazı kesimlerin dediği gibi ülkede var. İş var da gençlerimiz mi bunu beğenmiyor? Gibisinden bir makale hazırlamak isterken tesadüf eseri ilginç bir habere rast geldim. Haberi Sözcü gazetesi yapmıştı. (http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/iki-universite-mezunu-genc-ilanla-is-aradi-1282757/)

Habere göre tam da yukarıda soracağım sorulara yanıt verircesine bir isme rastladım: Emrah BAYILDIRAN
2 yıldır iş bulamamaktan yakınıyordu Emrah ve hikayesi de pek çok işsizi yakından ilgilendirircesine değerliydi, önemliydi.

Önemliydi çünkü Emrah bu ülkede yaşayan iyi eğitimli ve türlü nedenlerden ötürü iş bulamayan beyaz yakalı onlarca gencimizden bir tanesi…
Dikkat ederseniz yukarıda ikinci bir dil gerekli mi demiştik. Yüksek lisans mı 2. Üniversite mi demiştik…

2 dil biliyor Emrah. İngilizce ve İspanyolca, 2 diploma sahibi, ayrıca öğretmenlik formasyonu var. Üstelik uluslararası projelerde çalışmış. Yani deneyim sahibi… Yani sadece okumamış!
Ancak tüm bunlara rağmen iş bulamıyor. Sayısız iş mülakatından da sonuç çıkmayınca bu durumda olan sadece ben değilim diyerek ilginç bir hareket yapmış sevgili kardeşimiz. Bir gazetenin İnsan Kaynakları ekine hem İngilizce hem de Türkçe olarak ironik bir ilan vermiş #UstamıArıyorum demiş.
Zaten verdiği ilandan sonra pek çok yer bu ilginç iş ilanını haber yapınca adeta beyaz yakalı işsiz yığınların sesi olmuş Emrah. Change.Org da başlattığı ben de kampanyasına destek yağmış.
Emrah Kendisine iş arıyor ancak aynı zamanda kendisi gibi iş bulamayanların adına da bir kamuoyu oluşturmak bir platform kazandırmak, onun gibi gençlerin dikkate alınmasını istiyor. Kampanyasın imzalayarak ben de #UstamıArıyorum diyenlerin sayısı nereydese 300+ destekçiye ulaşmış durumda…

Emrah Bayıldıran’ın kampanyasına buradan siz de basit bir imza ile destek olabilirsiniz.

Aşağıdaki  bağlantıyı kullanmanız yeterli.

https://www.change.org/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Ülkede teknoloji ve bilişime önem verilmediği için durum böyle. Domates ihraç ederek muhasır medeniyet seviyesine ulaşamayız.

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizde bunun gibi insanlar oldukça fazla. İnsan resmen hayret ediyor bu gibi durumlara.

    YanıtlaSil
  3. hikayesi genel bir sorun amacına ulaşmayı arzu ederiz nice genclerimiz diplamo var iş yok gezip duruyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Ülkemizde ne yazık ki gerekli gereksiz bir çok üniversite olduğu için her yıl ihtiyaçtan daha fazla mezun ortaya çıkıyor ve gerçekten kaliteli insanlar bile bu örnekte olduğu gibi uzunca süre iş bulmakta zorlanabiliyorlar.

    YanıtlaSil
  5. hikaye ülkemizin neredeyse genel soruınlarından biri destek vermek gerekli genclerimiz iş imkanlarından mahrum olmamalı

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.