-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Cinlerle İlgili 5 Gerçek

ads
ads

Cinleri Yakından Tanıyalım!

Bu konumuz biraz korkutucu olabilir. Ama geçmişten günümüze kadar cinler merak konusu olmuştur. Bu yüzden biz sadece cinler hakkında  5 bilgiyi sizlere sunacağız.

Cinlerle İlgili 5 Gerçek

Cinler Ne kadar Yaşar?


Bazı rivayetlere göre cinlerin  600 ile  1,500 sene arası yaşadıkları söylenmektedir. Uzun yaşamalarının nedeni ise insanlardan farklı şekilde oldukları içindir. Yani yaşam şartları bize göre çok farklıdır.

Ahiret Hayatları Nasıl Olacaktır?


Cinlerde  tıpkı insanlar gibi Allah (c.c.)'a kulluk etmek için yaratılmışlardır. Bundan dolayı cinler arasında Müslüman ve diğer dinlere  mensup olanları vardır. Müslümanlar olanlar cennete ve diğerleri ise  cehenneme gideceklerdir.   Öteki dünyada tam tersi olarak biz onları göreceğiz ancak onlar bizi göremeyeceklerdir.

Dini Hayatları

Cinlerin varlığı Kur'an-ı Kerim ile sabittir ve birçok kişi tarafından tecrübe edilmiştir. Ancak insanlar cinlerden üstündür.  Bundan dolayı cinler arasında batıla ve gerçek dine inananlar vardır.

Cinler İnsanlara Görünür mü?

Cinler dumansız ateşten yaratılmıştır. Yani enerjiden yaratılmışlardır.  Bundan dolayı genel şartlar altında  bizler ile temas kurmaları çok kolay olmayabilir. Ancak bilinen bazı olaylar vardır ki, cinler ışık hızında birçok yere gidebilir, gezebilir ve mekan değişebileceği gibi, bazıları ise insan kılığına özellikle hayvanların kılığına  girebilmektedir. Bu yüzden akşam üzeri, böcek ve türevlerini öldürmemek gerekir. Bu yüzden musallat olma ihtimalleri olabilir. 

Cinler Neye Benzer?

Az öncede belirttiğimiz gibi  cinler insanlara köpek, kedi, böcek ve özellikle siyah renkte yılan şekline girmişlerdir ve biz bunları fark edememiş olabiliriz. Aynı zamanda  çok korkunç bir yaratık şeklinde girdikleri gibi çok güzel bir kız  veya peri şekline girdikleri de bilinmektedir.  Bundan dolayı yaratılışları farklı olduklarından bu dünya gözü ile herhangi bir kılığa girmeden görebilmek pek mümkün görülmemiştir.  Bu yüzden neye benzedikleri net olarak bilinmemektedir. 

Buna bir örnek olarak rüyalarımızı örnek gösterebiliriz. Rüyalarımızda cinler ve şeytanlar her türlü kılığa girerek bizlerle temas halinde olabiliyorlar. 

Şunu unutmamak lazım şeytanlar ile cinler farklıdır. Şeytanda ateşten yaratılmış ve cinlerdendir. Ancak şeytanlar sonsuza kadar ölmez ve kötülük için kıyamete kadar elinden gelenleri yaparlar. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.