-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Şifalı Bitkiler ile Hafıza Güçlendirme

ads
ads

Hafızanızı Güçlendirmek İçin Bitkileri Kullanın.


Birçok kişi hafızasının güçlü olmadığına veya yeterli düzeyde güçlü olmadığını düşünür. Keşke daha iyi bir hafızaya sahip olsaydım diye yakınmalar duymuşsunuzdur yahut kendiniz bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.


Şifalı Bitkiler ile Hafıza Güçlendirme


Bu durumdan dolayı kendinize sıkıntı yapmanız  hiç gerek yok bu makalemizde güçlü bir hafızaya bitkisel yöntemlerle nasıl sahip olunur teker teker anlatacağız.

1. Gingko Biloba Bitkisi

Bu bitkinin kapsülleri dünya ülkelerinde özellikle ABD ve Avrupa'da bitkisel ilaçlar için  çok sık kullanılmaktadır. Gingko Bilobanın tedavi eden faydalarının yanında , beyin fonksiyonlarını ve hafızaya güç verdiği bilinir. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaların neticesinde ortaya çıkan sonuçlar, Ginkgo Biloba ekstraktlarının Alzheimer hastalığında hasara uğrayan sinir hücrelerini tedavi ettiği ortaya çıkmıştır.

2. Ginseng Bitkisi

Ginseng Bitkisinin hafıza güçlenmesinde çok önemli yeri vardır. Fareler üzerinde yapılan deneylerden belirli aralıklarla ginseng özü verilerek takibe alınmış.  Bu denemeler sonucunda oldukça başarılı sonuçların ortaya çıktığı gözlemlenmiş. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

3. BİBERİYE

Günlük hayatımızda da çok kullandığımız baharat olan biberiyenin faydaları oldukça fazladır.  Bu faydalarından bir tanesi de hafızayı güçlendirme etkisi olduğu araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

4. Adaçayı

Adaçayı günümüzde en çok tüketilen bitkilerdendir. Birçok faydası olduğu gibi içinde bulunan bileşenlerin hafızaya etkisi araştırma neticesinde ortaya çıkmıştır.

5.  Yeşil Çay

Antioksidan özelliği bulunan bu bitkide yukarıda saydığımız özelliklerin çoğu bulunmakta ve hafızanın güçlenmesinde önemli etkendir.


Bir önceki konumuzda "Zayıflamak İsteyenlere 7 Öneri" ile kilo sorunu olan kişilerin zayıflamak için uygulayacağı 7 öneri ile sayfamıza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Şifalı bitkiler günümüzde hastalıklara çok iyi gelmektedir. Hafıza güçlendirmek içinde bu bitkilerden faydalanacağım

    YanıtlaSil
  2. Bu dönem hukuk derslerim daha çok hafızamda kalması lazım olan konular da çok yeşil çayı da severim.

    YanıtlaSil
  3. biberiye ve yeşilçay zaten favorilerim arasında uzakdoğu bitkileri daha çok işe yarıyor hafıza konusunda

    YanıtlaSil
  4. şifalı bitkiler aslında ilk çağlardan beri olan ve herdaim ihtiyaç duyulan bişey ancak her bitkinin neye iyi geldiğini bilmek biraz zor bu yüzden bir uzmana sormakda yarar olacak

    YanıtlaSil
  5. Ginsengin faydalarını okumuştum. Hafızayı arttırarak öğrenme yeteneklerini geliştiriyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.