-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Disk yazmaya karşı korumalı sorunu çözüldü!

ads
ads

Disk yazmaya karşı korumalı Hatası ve Çözümü

disk yazma korumalı, sd kart disk koruma kaldırma, silicon power formatter

Windows İşletim sistemi kullanıcıların en çok karşılaştığı hatalardan biride "Disk yazmaya karşı korumalı hatası"dır. Özellikle usb disklerde meydana gelen bir hatadır. Bu hata genelde karşınıza şu şekilde çıkmaktadır. "Disk yazmaya karşı korumalı. Korumayı kaldırın veya başka bir disk kullanın" sorunu çözümünü aşağıda anlattık.


Disk yazmaya karşı korumalı hatasının çözümü nelerdir?

1. Adım: Usb disk ve SD kart içine virüs yerleşmiş olabilir. Bunun için ilk olarak tarama yapmanızı öneriyoruz. Taramayı herhangi bir antivirüs ile tarayabilirsiniz. Örnek olarak Avast, AVG veya MES ile işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

2. Adım: SD kart ve USB diskinizin üzerini kontrol ediniz. 

Çünkü genelde bazı USB belleklerinin üstünde koruma kilidi yer almaktadır. Bu sebeple  koruma kilidinin açık olduğuna bakın. 


Disk yazmaya karşı korumalı sorunu çözüldü!

3.Adım: USB/SD kart dolmuş olabilir.

Genel olarak bu aşamada  diskiniz dolmuş ise bu hatayı almanız normaldir. Bundan dolayı doluluk oranına bakınız. Dolu olanlar bu hayatı çok alırlar. 

4: Adım: Kayıt defterini inceleyin.

Yapmanız gereken kayıt defterini kontrol etmek. Kayıt defterinde kısaltma falan var mı ona bakmanız gerekecek bunun içinde aşağıdaki yöntemi deneyin. 

Başlat >> Çalıştır >> Regedit yazıp enter tuşu ile pencere açılacaktır. Buradan aşağıdaki yolu takip edin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies

Ve burada WriteProtect özelliği bulunacaktır. Bulunan özelliğe Mouse ile sağ tık yapın ve değiştir olanı seçiniz.  Bununla birlikte değer atayacağız, değer bölümüne ise 0 yazmanız gerekli. Bu işlemleri tam olarak yaptıysanız kayıt defterinden çıkabilirsiniz. USB diskinizi deneyin. Muhtemelen sorun çözülmüş olacaktır. 

5. Adım:  USB ve SD karta format atmak.

Son çözüm yolu olarak formatı deneyeceğiz. Bu aşamaya kadar hata halen devam ediyor ise son çözüm olarak format atmanız gerekiyor. Bunun için USB belleğinizde olan verileri yedeklemeniz önerilir. USB diskinize format atmak için aşağıdaki  yazılımı kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan yazılımı indirin.

Yazılımın ismi "USB Disk Storage Format Tool"

https://www.tamindir.com/usb-disk-storage-format-tool/indir/

Ayrıca başka format araçlarını da deneyebilirsiniz karar size kalmış. 

Ancak  format atmak istgediğiniz bellek SD kart ise en iyi yazılım olarak "SD kart SD Formatter 4.0" yazılımını deneyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan SD kart Formatter yazılımını zip halinde indirebilirsiniz.

https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/SDFormatterv4.zip

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen halen sorum devam ediyorsa ek bir işlem ile son bir deneme yaparak sorunu çözeceğinizi umut ediyoruz. 


Silicon power formatter alanında en iyi USB format atma yazılımıdır. Bu programı ile formatınızı atın  Programı indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

http://www.mediafire.com/?dalzj6l64sqhahz



Bir önceki yazımızda "gratis-gift.site" ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Son günlerde birçok kişinin başına dert olan bu dolandırıcı site sahtekarlık yapmaktadır. Bizlerde değerli okuyucularımıza durumu izah ettik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Uzun zamandır bu sorunla cebelleşiyordum. Çok güzel yöntem.

    YanıtlaSil
  2. O tuşu ilk görene dek neler çekmiştim. Paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu tarz şeyler ile ilgili artık bilgi sahibiyiz. Eskiden arar dururduk

    YanıtlaSil
  4. hayır bu tarz bi ton program indirdim bir işe yaramıyor maalesef.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.