-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kedi Çimi Ne İşe Yarar?

ads
ads
Kediler evcil hayvan olarak en sık tercih edilen hayvanlardır. hem ev kedilerinin miskin oluşu hem de sevimlilikleri ile kısa sürede sizinle doğru iletişim kurabilmesi onları evlerde aranan dostlardan yapmaktadır. Gün içerisinde siz evde yokken size sorun çıkarmayan, eve geldiğinizde ise sizinle oyun oynamak için can atan kediler oturup sizinle yorgunluğunuzu atmanızı da bekler.  Özellikle sahibi evde yokken evin içerisinde aksiyon yaratmayan kediler için tuvalet ihtiyacı çok önemlidir. Tuvalet eğitimi olan kediler kedi çimi ya da kedi kumu üzerine size ihtiyaç duymadan gidebilecektir. Ama bunun için çimi ya da kumu hep aynı yere koymanız gerekir ki kedi öğrenebilsin.

Kedi Şampuanı Gerekli Midir?

Hayvanlar evde bakılacaksa yıkanmaları ve temizlenmeleri çok önemlidir. Hayvanların vücudunda oluşan çoğu bakteri insan vücudu üzerinde gerçekten ciddi sorunlar yaratabilir. Özellikle bazı hastalıkları hayvanların yeterince temizlenmemesi sonucu oluştuğunda hayvanın sağlığına da zarar vermektedir. Bu yüzden evcil hayvanı sık sık yıkamak önemli olur. Ama hayvanı temizlerken kendiniz için seçtiğiniz şampuanı kullanmak yeterli gelmez. Onlar için özel olarak hazırlanan kedi şampuanı gibi gerçekten mikrop ve bakterilere karşı olan şampuanlarla hayvanları yıkamak gerekir. Bu şampuanlar sayesinde hayvanın derisinde beklenmeyen ziyaretçilerin bulunması güçleşirken ayrıca hayvanın tüylerine bir de bit ve pire ilacı almanız da gerekmeyecektir. Bu şampuanlar tamamen hayvanlara odaklı yapıldığından hayvanın biyolojik olarak hastalıklarla karşılaşmasının da önüne geçer.

Kedi Çimi Ne İşe Yarar?


Neden Kedi Otu?

Kedi otu halk arasında bilinen ve şifacı özelliği bulunan ot değildir. Kedilerin yaşam içerisinde tüylerinden birkaç defa bit ya da pire temizlemeniz gerekebilir. Bu gibi durumlardan bu otlara sürtünen kedilerde pire ya da bit oluşumu daha az olacaktır. Yani alacağınız bir kedi tunun sizin ve kedinizin salıklı olmasında etkisi büyük olur. Aynı zamanda kediler yemek yedikten sonra da ağzına kaçan tüylerden kurtulmak için otlara yönelebilecektir. Genellikle kedilerin vücutlarındaki pirelerden kurtulmak için sürtünmek ya da dillerine yapışan tüyleri temizlemek için kullandığı bu ot oldukça uygun fiyatlardan satışa sunulmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Teşekkür ederim bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  2. kedi çimi hayvanın hacetini gidermesine yarıyor.gayet kullanışlı bir materyal

    YanıtlaSil
  3. Kediler özgürlüklerini sever bunu sağlamak için keçi çimi gerekir teşekkür yazı için

    YanıtlaSil
  4. kedi yetiştirmeyen bilmez o yüzden kedi cim yer mi diye sorarlar ama bilmezler ki kediler karnı ağrıyınca çim ya da ot yerler.

    YanıtlaSil
  5. Kedi cimini bende denedim ancak kedim pek bir huysuz. Mama yi bile en jalitelisinden seceb bir kediniz olursa onu kendinize gore degil kendinizi ons gore ayarlamak zorundasiniz. Bazen patron benmiyim kedimmi diye dusunduyum oluyo😀 neyski kedi kumu konusunda anlastik. Suan sikinti yok

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.