-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Su Çiçeği Belirtileri ve Tedavisi

ads
ads
Her insanın hayatı boyunca geçirmesi gereken bazı rahatsızlıklar, bazı hastalıklar bulunmaktadır. Ömür boyu kazanılacak bağışıklık hastalığın tekrardan baş göstermesini engelleyerek sağlıklı bir gelişimin önünü açacaktır. Su çiçeği de bu hastalıklar arasında yer almakta olup daha çok çocukluk döneminde geçirilen bir rahatsızlık olarak gösterilmekte. Çocuklar üzerinde belirli başlı belirtiler göstermekte olup sabit bir tedavi şekli bulunmamaktadır. Genellikle 10 yaşına kadar kesinlikle geçirilmesi gereken bu hastalık, ilerleyen yaş ile beraber kişilerin sağlık sorunlarına büyük oranda etki etmektedir. Yazımızın devamında detaylı olarak belirtiler ve uygulanması gereken tedavi şekilleri hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız.

su çiçeği belirtileri

Su çiçeği Belirtileri

Su çiçeği Belirtileri her yaş grubundaki çocuklar üzerinde kısmi farklılıklar meydana getirebilmekte. Öncelikle hastalığa neden olan virüsün vücut içerisinde 20 gün kadar kuluçka geçirdiği ve bu dönem sonrasında etkilerini gösterdiğini söyleyebiliriz. İlk başta grip olarak düşünülen su çiçeği, ateş ile beraber deri üzerinde döküntüler meydana getirmekte. Bu durum zamanla kendisini sivilceyi andıran çiçek görüntüsüne bırakmaktadır. Çiçek görünümdeki bu izler kendi kendine kabuk bağlayarak düşerken deri üzerinde kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlar meydana getirebilmektedir. Ailelerin bu aşamada çocuklarına dikkat etmeleri, vücutta bulunan sivilcemsi maddelerin kesinlikle kaşınmasına izin verilmemelidir. Su çiçeği Belirtileri sonucunda yapılan yanlış tedavi yöntemleri kalıcı izlerin meydana gelmesine neden olabilmekte. Kuluçka döneminden sonra başlayan hastalığın vücudu terk etme süresi maksimum 10 gündür. Bu süreden sonra kaşıntıların ve izlerin yavaşça azaldığı gözlemlenmiştir.

Su çiçeği Tedavisi


Çocuklar için belirgin bir tedavi olmadığını, hastalığın kendi kendine geçebilecek bir özelliğe sahip olduğunu belirtmek istiyoruz. Bununla beraber bebekler oldukça büyük bir risk grubu içerisinde yer aldığını, uygulanacak tedavinin oldukça dikkatli seçilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Yüksek ateşe neden olan bu rahatsızlık, ateşin kontrol altına alınamaması durumunda yaygınlık gösterebilmektedir. Bebekler için özellikle serin alanlar ve ılık su ile yıkamanın önemini hatırlatan uzmanlar, ateşin belirli aralıklarla düşürülmesi için krem gibi önerilerde bulunmaktadır. Bunun haricinde hastalığın şiddetine göre uygulanacak tedaviyi öğrenebilmek adına uzman kontrolünden geçebilir, tedavi önerileri isteyebilirsiniz.

Kaynak: https://bebekler.name.tr/su-cicegi-belirtileri.html

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. asılarla etkisi azaltılmıs ve salgın ihtimali dusurulmuste olsa su cıcegi hastalığı halen var malesef.

    YanıtlaSil
  2. Su çiçeği hastalığına çok dikkat edilmesi gerek, tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

    YanıtlaSil
  3. Evet geçen yıl oğlum geçirmişti çok uzulmustuk dikkat etmek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su çiçeği baska hastalıkalrla karışltrılabiliyor. el ayak ağız hastalığı orneğin oğlumda bundan vardır ve bu ikisi karıstırıldı

      Sil
  4. Su çiçeği gerçekten çok zor bir dönem. Yolduğum için burnumda iz kaldı.

    YanıtlaSil
  5. Su çiçeği gerçekten her insan bir defa çıkıyor. Dikkatli olunursa çok riskli değil.

    YanıtlaSil
  6. çok tehlikeli gibi gorunmese de hastalık hastalıktır. önemsemek gerek. asısını tedavisini yaptırmalı

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.