-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Ünlülerin İlk Meslekleri

ads
ads
Ünlülerin ilk meslekleri isimli konumuzda sitemizin gereği sadece 5 tanesine yer vereceğiz.  Ünlülerin asıl meslekleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaksınız. Bu kişileri  Türk ünlülerden seçtik.  5 Türk ünlü  ve meslekleri  nelerdir? Bu konuyu merak ediyorsanız yazımızın devamını okumanızı tavsiye ediyoruz.

Aslında birçok insan ünlülerin ilk mesleklerini belkide hiç merak etmemiştir.  Yada asıl mesleklerinin sanatçı olduğunu düşündüklerinden dolayı da araştırma gereği duymamış olunabilir. Neyse biz sizler için 5 Türk ünlü sanatçının gerçek meslekleri hakkında geniş bilgiye yer verdik.


Ünlülerin gerçek meslekleri neydi?


5 türk ünlü sanatçının gerçek meslekleri nelerdir?


  • Şener Şen

İlk olarak  çok iyi tanıdığımız ve birçok yerli filmde  başrol de oynayan oyuncu ve sanatçı Şener Şen'in asıl mesleği hakkında bilgi edinelim.

İlk olarak yaptığı meslek öğretmenliktir. Muş ve Malazgirt'e giderek orada  eğitimci olarak görev yapmıştır. Sonrasında İstanbul'a dönerek Sirkeci civarında işportacı olarak geçimini sağladı.  Ancak bu işlerde sorun çıktığından sonra Sinemaya ilk adımını attı. Şener Şen aslında ilk aşamada sinema ya giriş yapabilirdi. Çünkü babası ünlü karakter oyuncusu Ali Şen'dir. Bazı nedenlerden dolayı dolaylı yoldan Sinema hayatına giriş yapmıştır.
  • Serdar Ortaç

Türk pop müziğinin güçlü seslerinden olan Serdar  Ortaç ülkemizin en önemli sanatçıları arasında yer almaktadır. peki Serdar Ortaç'ın asıl mesleğinin ne olduğu hakkında bilginiz var mı? İşte O meslek.



Ünlü sanatçının gerçek mesleği tornacılıktır. Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesinde  eğitim  görerek bu mesleği edinmiştir.  Aynı zamanda babasının da mesleği tornacılık idi.  Daha bir radyo programı yaparak o günden sonra hayatında önemli gelişmeler oldu.  Ve daha sonra o sıralarda Müzik yapımcısı albüm yapma  teklifi sundu. Bu aşamadan sonra   insanlar tarafından  tanınır ve en sevilen sanatçılar arasına girmeyi başardı.


  • İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses'in mesleğini bilen insanlar genelde vardır. Fakat bilmeyen için biz yazalım. Fazla bilgi göz çıkarmaz derler. İbrahim Tatlıses Urfa doğumludur ve yakın geçmişte ilk olarak  yaptığı meslek ise inşaat demirciliğidir. Yani inşaat alanında çalışmıştır.  Tabi o zamanlarda  da şu zamanlarda inşaat işçileri  işini yaparken veya dinlenirken şarkı söylerler. İbrahim Tatlıses'in oldukça güzel ve yanık bir sesi vardı. Mesai arkadaşları onu dinlemekten büyük haz duyardı. Bu sebeple genelde şarkı söylerdi. O sıralarda yanık sesi ile şarkı söylerken bir Adanalı sinemacı elinden tutarak ilk albümünü yaptı. Ve Ayağında Kundura şarkı ismi ile  meşhur oldu. Ve gelmiş geçmiş en güzel sese sahip olan İbrahim Tatlıses halkın gönlüne taht kurdu.


  • Hande Yener

Hande Yener, bu ismin çıkacağını herhalde hiç tahmin etmediniz. Aslında ilk sıraya almak gerekirdi. Evet gelelim Hande Yener hakkında bilgiler vermeye.  Oldukça  farklı ve  modern müziği ile kendine hayran bırakan sanatçımızın asıl mesleği neydi bunu merak edenlerden misiniz? Öyle ise merakınızı giderelim.



Hande Yener 2000 senesinde yalanın batsın isimli şarkısı tanınmıştı. ve bu seneden önceki ilk mesleği ise tezgahtarlıktır. Ancak  ünlülerin oldukça fazla alışveriş  yaptığı bir mağazada çalışmakta idi. Bundan ötürü ünlülerle iletişim kurması daha kolay hale gelebiliyordu. Sertap Erener Ve Nilüfer gibi isimlerde istekte bulundu fakat bu istekler cevapsız kaldı. Ta ki Hülya Avşar ile tanışana dek. Hülya Avşar bir gün sonra  Hande Yener'i arayarak görüşme talebi iletti ve bundan sonra hayatı  değişti. Ülkemizin en güzel ve en etkili seslerinden olan Hande Yener bu şekilde ve yaptığı çok iyi şarkılar ile birçok hayran kitlesine  ulaşmayı başardı.


  • Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkını en çok filmlerde gördük, ve YeşilÇam'ın unutulmaz oyuncularındandır. ve neredeyse ülkemizde tanımayan yok gibi. Buda İbrahim Tatlıses'in mesleği gibi halk tarafından son zamanlarda bilinir hale gelmiştir. Ancak bilmeyenler olabilir. Bu yüzden Cüneyt Artkın'ın gerçek mesleği hakkında bilgi verelim.



Dünyayı kurtaran adam olarak da bildiğimiz Cüneyt Arkın'ın asıl mesleği Doktorluktur. Tıp  fakültesinden 1961 senesinde mezun olmuştur. Doktorluk mesleğini sadece  iki sene yapmıştır. Bunun nedeni ise hayatını değiştirecek bir durumun meydana gelmesidir. Bir dergi yarışmasında birinci olması ile hayatı tamamen  değişmiştir.



Buna bağlı olarak birçok ünlü sanatçının ilk meslekleri tabi ki var. Herkes direk olarak sinema veya müzik hayatına girmiş değildir. Bazı aşamalardan zorluklardan geçmeden zirveye ulaşmak mümkün değildir.

Bir önceki En5 güzellik içerikli konumuzda "Yüzü ince göstermek için makyaj Uygulaması" için önerileri yazdık. Dilerseniz konumuza giderek inceleme yapabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. SErdar ortaçın endüstri meselk lisesi mezunu ve tornacı olmasına çok şaşırdım. İlginç

    YanıtlaSil
  2. Cüneyt Arkın cidden doktor muymuş! Ben onu efsane sanıyordum.

    YanıtlaSil
  3. Cüneyt Arkın'ı ben de biliyordum. Fakat Hande Yener'in tezgahtarlık yaptığını bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  4. Serdar Ortaç'ın tornacılığı ciddi mi ya. İnanamadım. Kendi itiraf etti mi bunu?

    YanıtlaSil
  5. hepsinin çok değişik hikayeleri var gerçekten aslında bunlar hep umut olmalı insana..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.