-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Bilgisayar klavyesi ile aile işareti yapmak

ads
ads

klavyede aile işareti nasıl yapılır?


Neredeyse yediden yetmişe bilgisayar kullanımı çoğaldı desek abartmış olmayız herhalde. Tabi biraz abartmış oluruz ancak  orta yaş üstü kullananlar da var. Birçoğumuz bilgisayar kullanırız ama birçok şeyden de bihaber insanlarız aslında. 

Bunlardan bir tanesi de klavye kullanımı. yeni kullanmaya başlayanlar zaten harfleri bulmakta zorluk çeker tek parmakla yazmaya çalışır onları anlarız. Ama uzun zaman  bilgisayar kullanıp  ve klavye de şu "â" işaret nasıl  yapılır bilmezler. Ve aslında çok gereklidir. Bizler  Türkçe kurallarına uymak zorundayız. Yumuşak â nasıl yapılır bunu her bilgisayar kullanıcısı bilmesi lazım. Siz bana bakmayın ben pek kurallara uyan biri değilim kafama geleni yazan biriyim. O yüzden beni es geçebilirsiniz. 

Klavyede o kadar çok şey var ki yapılabilecek bunlardan en azından bir kaç tanesini bilmek gerek ben bu konumda  sizleri daha çok ilgilendiren ve sembollerle ilgili klavyede aile işareti nasıl yapılır onu anlatacağım. Yazımızı okumaya devam ediniz. 


Bilgisayar klavyesinde genel olarak bulunmayan özel karakterlerden biri olan aile simgesi yapmak için bizde karakter eşlem tablosundan  faydalanacağız.


Aile sembolü  yapmak




Windows+R tuşlarına aynı anda basınız.
Çalıştır penceresi açılacak.
Çalıştır kısmına “charmap” yazın.
Karakter eşlem tablosu karşınıza gelecek
Yapı tipi olarak ise : Webdings ayarlayın

Aşağıdaki resimde de görmüş olacağınız gibi aile sembol kodu 0x94 olarak belirlenmiştir. 

Bilgisayar klavyesi ile aile işareti yapmak


Google Aramaları:

f klavyede et işareti nasıl yapılır
klavyede yıldız işareti nasıl yapılır
klavyede semboller
klavye işaretleri ile şekiller
klavyede semboller nasıl yapılır
★ nasıl yapılır
klavyede türk bayrağı simgesi
tik işareti klavye

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. bu fikri ilk defa görüyorum birşey daha öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.